Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Με συναυλία της Γλυκερίας το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο

Με συναυλία της Γλυκερίας  το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο

Η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ γνωστοποίησε το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ της στο Αγρίνιο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί συναυλία της Γλυκερίας με αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», το Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει το ταξίδι του απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Το σύνθημα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

Το κεντρικό Φεστιβάλ στο νομό μας θα πραγματοποιηθεί στον γνώριμο χώρο του Παπαστράτειου Γυμνασίου, στο Αγρίνιο, το Σάββατο στις 8 Σεπτέμβρη, ώρα έναρξης 20:30. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

• Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στο καπνεργατικό κίνημα του Αγρινίου την περίοδο του Μεσοπολέμου
• Ομιλία από το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
• Συναυλία με την Γλυκερία με αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο και λαϊκό γλέντι στη συνέχεια

Στο χώρο θα υπάρχουν δύο εκθέσεις, όπου θα γίνονται και ξεναγήσεις. Η μία έχει τίτλο «Το καπνεργατικό κίνημα του Αγρινίου την περίοδο του Μεσοπολέμου» και η δεύτερη «Το πρότυπο αθλητή μέσα και έξω από το γήπεδο». Επίσης θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και οργανωμένος παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.