Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας παρουσιάστηκαν οι δυο αστυνομικοί (φύλακας και αξιωματικός υπηρεσίας) που είχαν υπηρεσία κατά την διάρκεια της απόδρασης των δύο Ρομά στο Αγρίνιο.
Σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατούμενου, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ορίσθηκε ρητή δικάσιμος για την 5η Μαΐου.
Oι δραπέτες ρομά , ηλικίας 20 και 18 ετών, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για την διάρρηξη με στόχο ATM στην πόλη του Αγρινίου που συνέβη προ 10ημέρου. Για τις επόμενες ημέρες προγραμματιζόταν η μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα Αυλώνα και Κασσαβέτειας.
Οι δύο νεαροί ωστόσο, ανήμερα Πάσχα-περί τις 4:40 το απόγευμα, απέδρασαν από τον χώρο προαυλισμού τους, από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας πηδώντας τον μαντρότοιχο ύψους πέντε μέτρων.
Οι δύο τους είναι κάτοικοι Αη Βασιλιώτικων και εκεί εστίασαν οι έρευνες της Αστυνομίας δίχως ακόμη να βρεθεί κάποιο ίχνος τους. Θεωρείται μάλιστα πιθανό να φέρουν κάποιο τραυματισμό λόγω της πτώσης απο μεγάλο ύψος ενώ η μάντρα έχει και συρματόπλεγμα.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση σύλληψης τους εντός μηνός αίρονται οι όποιες κυρώσεις αφορούν στους δυο αστυνομικούς. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένων εξ’ αμελείας.
Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη απόδραση εντός τριών ετών που απασχολεί την τοπική αστυνομία. Ήταν το 2022 όταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ρομά διέφυγε με τη συνδρομή μάλιστα συγγενών του. Τότε εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα.
7 Σχόλια
Για άλλη μία φορά οι ρομά εξευτελίζουν την Ελληνική Αστυνομία . Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν.
Δεν έχουν κάμερες ;
Ήθελα να ξέρω γιατί είναι απαραίτητος ο προαυλησμός κρατουμένων!!! Τι για να ξεσκάσουν!
Ή επιτήρηση όταν βγαίνουν στην αυλή να πάρουν Β12 από τον ήλιο από ποιον γίνεται από τον σκοπό κρατητηριων;το Κέντρο του (100) που βλέπει και ελέγχει τις οθόνες από τις κάμερες, ή δεν επειτηρουνται καθόλου λόγο που είναι φρασμενο. 5 μετρα ++++ και με αγκαθωτό σηρματοπλεγμα.
Γύφτοι ή αλλιώς έμπειροι εισαγγελικοι λειτουργοί που εκτέλεσαν λίγο νωρίτερα την εντολή για τη λευτεριά τους.
Γλυτώσαμε και δύο γεύματα…
Για εμένα δεν φταίνε οι αστυνομικοί. Το συρματοπλεγμα είναι από ότι βλέπω 5 μέτρα. Ποιος άνθρωπος θα μπορούσε να σκεφτεί οτι καποιος μπορει να φύγει από εκεί..
Πως μπορούν να απαλλαγούν οι αστυνομικοί…Με αυτή την αγωνία ζούμε. Να ρωτήσουμε εμείς οι πολίτες του Αγρινίου Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τον διοικητή του ΑΤ Ακαρνανίας?
απόδραση τώρα από το ίδιο το αστυνομικό τμήμα, θανατηφόρα καταδίωξη στην εθνική πριν 20 μέρες…δε γίνεται όλα στο ντούκου