Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Αγρίνιο: Συζητά η Μητρόπολη την ίδρυση νέας ενορίας Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου

Δεν είναι μόνο οι αυτοδιοικητικές διεργασίες που κορυφώνονται κατά το τρέχον χρονικό διάστημα στο Αγρίνιο  αλλά και κάποιες εκκλησιαστικές…

Μια εξ αυτών είναι η «διαβούλευση» που λαμβάνει χώρα αναφορικά με την πρόθεση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την ίδρυση νέας ενορίας Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες του agrinionews.gr, κερδίζει διαρκώς έδαφος η σχετική σκέψη  του Μητροπολίτη κ. Κοσμά  ενώ το θέμα τίθεται στις συζητήσεις  με τα εκκλησιαστικά συμβούλια.

Ο λόγος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι  οι χιλιάδες ενορίτες του Αγίου Χριστοφόρου να “μοιραστούν” στις δύο εκκλησίες  ώστε να μπορούν και οι ιερείς να ασκούν το λειτούργημά τους πιο σωστά. Λαμβάνεται βέβαια υπόψιν και η μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, ζήτημα βέβαια που αφορά και άλλες πολυπληθείς ενορίες της πόλης.

Οποιαδήποτε απόφαση πάντως  θα ληφθεί το επόμενο διάστημα .

Πρόσφατα το agrinionews.gr φιλοξένησε επιστολή πολίτη  που εξέφραζε την έντονη αντίθεση με αυτή την πρόθεση. Επανέρχεται,  ως οφείλει, το agrinionews.gr για να επισημάνει πως πολλοί κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με το site για να εκφράσουν τη θέληση τους για τη δημιουργία νέας ενορίας. «Με την άποψη αυτή συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία κάτοικων της περιοχής του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου, υπάρχει συλλογή υπογραφών και ικανοποίηση που η Μητρόπολη εξετάζει θετικά το αίτημα», υποστήριξαν κάτοικοι μιλώντας στο agrinionews.gr .

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Τελώνης

  Επιτέλους να ληφθεί υπόψιν η επιθυμία της πλειοψηφίας των αγνών χριστιανών . Όχι μόνο να τους χρειαζόμαστε για να γεμίζουν τα παγκάρια. Προφανώς όσοι ελάχιστοι αντιδρούν είναι εκτός εκκλησιαστικού τόπου και χρόνου.

 2. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Αυτά και αν είναι προβλήματα αξεπέραστα !!!

 3. Πόποτας

  “Νέα ενορία Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου”, ακούγεται σαν να πηγαίνουμε εμπρός για πίσω!

 4. Θεολόγος

  Είναι πολύς κόσμος στην περιοχή του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου.
  Πρέπει να δημιουργήσει η μητρόπολη κανονική ενορία, ώστε να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι.
  Τώρα μόνο τις Κυριακές γίνεται θεία λειτουργία.
  Μάλιστα χρονιάρες μέρες, όπως τον Δεκαπενταύγουστο, είναι κλειστός ο παλιός ναός.
  Ας τοποθετηθεί λοιπόν μόνιμος ιερέας στην καινούργια ενορία.

 5. Παναιτωλικός

  Ο ναός δεν λειτουργείται και σε άλλες μεγάλες εορτές. Με τη δημιουργία του ως ενοριακός θα λειτουργείται κανονικά. Λογική είναι η σκέψη της Μητρόπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.