Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Το Αγρίνιο τίμησε τα Θεοφάνεια- Εικόνες από την Πομπή και τον Αγιασμό των υδάτων (video)

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και στην πόλη του Αγρινίου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (Νέου) σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση τη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου όπου έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Ο εορτασμός έγινε παρουσία της αντιπεριφερειάρχου Χριστίνας Σταρακά, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Φωτάκη,  επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, στελεχών της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους πιστών.
Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης: «Τα Θεοφάνεια αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες και λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Αυτή την κορυφαία ημέρα για την Ορθοδοξία, ας φωτισθεί ο νους μας και ας αγιασθεί η καρδιά μας. Να ευχηθούμε σε όλους τους Αγρινιώτες το 2018 να είναι μια χρονιά με ειρήνη, αγάπη και δημιουργικότητα και όλοι μαζί, η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το Αγρίνιο ένα βήμα μπροστά».

ekklisia-theofaneia-2018 (2)

ekklisia-theofaneia-2018 (1)
theofaneia-agrinio (4) theofaneia-agrinio (5) theofaneia-agrinio (6) theofaneia-agrinio (7) theofaneia-agrinio (8) theofaneia-agrinio (9) theofaneia-agrinio (10) theofaneia-agrinio (11) theofaneia-agrinio (12) theofaneia-agrinio (13) theofaneia-agrinio (14) theofaneia-agrinio (15) theofaneia-agrinio (16) theofaneia-agrinio (17) theofaneia-agrinio (18) theofaneia-agrinio (19) theofaneia-agrinio (20) theofaneia-agrinio (21) theofaneia-agrinio (22) theofaneia-agrinio (23) theofaneia-agrinio (24) theofaneia-agrinio (25) theofaneia-agrinio (26) theofaneia-agrinio (27) theofaneia-agrinio (28) theofaneia-agrinio (29)

theofaneia-agrinio (3) theofaneia-agrinio (2) theofaneia-agrinio (1) IMG_20180106_105507

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.