Κυριακή, Ιανουάριος 20, 2019

Αγρίνιο: Tην Παρασκευή η δίκη του Ανδρέα Καραγιάννη- Σε συμπαράσταση καλεί η Λαϊκή Ενότητα

Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Λαϊκής Ενότητας συμπαραστέκεται στον Ανδρέα Καραγιάννη που δικάζεται την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, στο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αγρινίου, ζητώντας και τη συμπαράσταση «όλων των δημοκρατών Αγρινιωτών, όλων των δημοκρατικών πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας». Η ανακοίνωση:

Να σταματήσουν οι πολιτικές διώξεις των αγωνιζόμενων πολιτών! Συμπαράσταση στο σύντροφο Ανδρέα Καραγιάννη!

Το σύστημα εξουσίας μετέρχεται πλέον όλα τα μέσα, να καθυποτάξει τους πολίτες, να εξαφανίσει κάθε δημοκρατική αγωνιστική δράση και φωνή, να ισοπεδώσει τα πάντα.Με κατασκευασμένες κατηγορίες παλιάς κοπής και νέας εφαρμογής, που ξεπερνάνε κάθε υπερβολή, διώκονται ενεργοί πολίτες- αγωνιστές.
Κραυγαλέο παράδειγμα τρομοκράτησης η συνεχιζόμενη δίωξη του συντρόφου αγωνιστή Ανδρέα Καραγιάννη, μέλους, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή του στις εκλογές του 2012, ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ, αλλά για μια διατύπωση σε ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, τον Αύγουστο του 2013
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τότε(2013) και σημερινός Πρωθυπουργός, είχε καλύψει τον Ανδρέα Καραγιάννη, απέναντι στη Ν.Δ. που ζητούσε τη διαγραφή του, λέγοντας ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, που αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη δίωξη ανασύρεται απ’ τα δικαστικά συρτάρια, πέντε χρόνια αργότερα (2013-2018), για καθαρά πολιτικούς λόγους, αφού η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-σημερινή κυβέρνηση πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο, άρα τα πρώην μέλη της που επιμένουν αντιμνημονιακά για Ελεύθερη Πατρίδα, είναι αντίπαλοί της και ως τέτοιοι αντιμετωπίζονται.
Ο Ανδρέας Καραγιάννης που μαζί με χιλιάδες συντρόφους του αποχώρησαν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τη μνημονιακή του μετάλλαξη, τον Ιούλιο του 2015 και προσχώρησαν στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.Γι’ αυτή του την επιλογή διώκεται.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ συμπαραστέκεται στον σύντροφο αγωνιστή Ανδρέα Καραγιάννη, που δικάζεται την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, 9 π. μ. (επανάληψη της δίκης, 31ης Μάρτη 2017, που είχε αναβληθεί, λόγω μη προσέλευσης των κατηγόρων) στο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αγρινίου, ζητώντας και τη συμπαράσταση όλων των δημοκρατών Αγρινιωτών, όλων των δημοκρατικών πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!
ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΤΡΑΠΟΥΝ!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ σ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ!

Διαβάστε τι είχε συμβεί το 2013 

Kόντρα κορυφής μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μια ανάρτηση στο facebook του Αγρινιώτη  στελέχους και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη, γνωστού στην τοπική κοινωνία και για άλλες δράσεις όπως ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ .

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καραγιάννης ο οποίος στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προέτρεψε στη συλλογή «πολεμοφοδίων» τον Αύγουστο, με στόχο την καταστολή της κρατικής βίας τον Σεπτέμβριο.

«…Και μη ξεχνάτε…αυτόν τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία…» αναφέρει το μήνυμα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο προχώρησε σε κάποια απολογητική ανάρτηση αλλά σχολίασε ειρωνικά τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην είδηση, τα οποία και μοιραζόταν με τους «φίλους» του στο facebook.

Η ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Ανδρέα Καραγιάννη από στέλεχος του κόμματός του και υποψήφιο βουλευτή του.

Το κυβερνών κόμμα, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση τον Σεπτέμβριο για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση και προς τούτο αναφέρει τοποθέτηση του κ. Καραγιάννη.

«Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Καραγιάννης, προετοιμάζεται και καλεί τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, συλλέγοντας πέτρες, ρόπαλα, μάρμαρα, σίδερα, τούβλα, καδρόνια και αναπτήρες» σημειώνει η ΝΔ και καλεί τον κ. Τσίπρα εντός ωρών «να διαγράψει το στέλεχός του και να το καταδικάσει δημοσίως, όχι βέβαια όπως (δεν) έκανε με το Νάσο Θεοδωρίδη. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ο ίδιος που τον υποκινεί και τον κατευθύνει».

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ήταν η εξής: «Είναι προφανές ότι η γαλάζια μονταζέρια ρετάρει, όπως και η κυβέρνηση, γι’ αυτό και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις κατασχέσεις σπιτιών, τις αθρόες απολύσεις και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου».

imerisia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.