Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Aγρίνιο: το έκτρωμα της εθνικής οδού επί τάπητος σε σύσκεψη στην Εισαγγελία

Aγρίνιο: το έκτρωμα της εθνικής οδού επί τάπητος σε σύσκεψη στην Εισαγγελία

Η σημερινή είναι ημέρα εξελίξεων σε δύο μέτωπα αναφορικά με το έκτρωμα της εθνικής οδού στην είσοδο του Αγρινίου.
Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου Γ.Πέτρου ενώ σε μία ώρα ακολουθεί η κινητοποίηση που οργανώνει η Λέσχη Μοτοσικλέτας στο ύψος των εγκαταστάσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Στη σύσκεψη στην Εισαγγελία συμμετείχαν φορείς και εκπρόσωποι του δήμου και της Περιφέρειας που κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις για βελτιώσεις στο δρόμο καρμανιόλα στον οποίο η τοπική κοινωνία θρήνησε πολλά θύματα.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής που εκπροσωπήθηκαν από το ΙΝΚΑ και τον πρόεδρό του κ. Γ. Λεχουρίτη, ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, ο Γραμματέας του δήμου Αγρινίου Δ. Τζιώλης, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Υποδομών Γ. Λύτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ Λ.Μπλέτσας, ο διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου και ο Δημ. Τραπεζιώτης, επικεφαλής δημοτικής παράταξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορείς κατέθεσαν τις απόψεις του επί του θέματος ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου παρέδωσε και σχετικές επιστολές που έχει κατά καιρούς αποστείλει για το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο.
Ο Εισαγγελέας Αγρινίου έκανε γνωστό πως ξεκινά άμεσα διερεύνηση της όλης εργολαβίας, από το ποιος εκτέλεσε την αρχική μελέτη, ποιες τροποποιήσεις υπήρξαν και την εμπλοκή και ευθύνη κάθε υπεύθυνου στις κακοτεχνίες του έργου. Παράλληλα ζήτησε μεγαλύτερη αστυνόμευση της περιοχής από την Τροχαία για να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι παραβατικές συμπεριφορές των οδηγών .
Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών στα φανάρια, εξ αιτίας των οποίων βρίσκονται συχνά εκτός λειτουργίας.
Ακόμη αποφασίστηκε να τοποθετηθούν διαχωριστικές μπάρες, ειδικά στο ύψος του ΚΤΕΛ, ώστε να μην είναι εφικτή η έξοδος προς Αγρίνιο από εκείνο το σημείο, αλλά και να μην μπορούν οχήματα που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση να εισέλθουν στο υπεραστικό ΚΤΕΛ από εκείνο το σημείο του δρόμου.
Μάλιστα προτάθηκε ακόμη και να αλλάξει κατηγορία το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου και από Εθνική Οδός να μετατραπεί σε «αστική λεωφόρο» ώστε να μπορούν να γίνουν περισσότερες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια, που μόλις του τελευταίους μήνες έχει αναλάβει την αρμοδιότητα της συντήρησης του δρόμου η οποία μέχρι τώρα άνηκε στο Υπουργείο.
Για να αλλάξει κατηγορία ο δρόμος θα πρέπει να πάρει έγκριση Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνέχεια η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πάει για θετική γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια να σταλεί προς έγκριση στο ΥΠΟΜΕΔΙ. Ακόμη όμως και αν γίνουν όλα αυτά η διαδικασία δεν αναμένεται απλή μιας και αλλάζει το καθεστώς σε πολλές παραμέτρους.
Από τα 2,5 ευρώ που έχει προϋπολογίσει η Περιφέρεια για την αναδιαμόρφωση της εισόδου του Αγρινίου αναμένεται κάποιο μέρος των χρημάτων να διατεθεί για να γίνουν παρεμβάσεις που προβλέπει η μελέτη που εκπόνησε το ΤΕΕ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.