Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Αγρίνιο: Το Μνημείο των 120 θα λάβει την μορφή που του αρμόζει

Αγρίνιο: Το Μνημείο των 120 θα λάβει την μορφή που του αρμόζει

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση που παρουσίασε ομάδα εργασίας μαζί με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνο Μπλέτσα με θέμα  «Σκοπιμότητα και τρόποι ανάδειξης και εξωραϊσμού του Μνημείου των 120 Εκτελεσμένων τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 στην Αγία Τριάδα».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συνεχάρη τα μέλη του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την πρόταση που αφορά στην ανάδειξη του Μνημείου των 120 τονίζοντας :

«Είμαι βέβαιος ότι η πρόταση της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ θα συγκινήσει τους Αγρινιώτες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόνημα, αποτέλεσμα συντονισμένης εργασίας. Είχαμε συζητήσει εκτενώς με τα μέλη του ΤΕΕ για την αναβάθμιση του μνημείου με την προσθήκη του υδάτινου στοιχείου, την αναγραφή των ονομάτων των πατριωτών που εκτελέσθηκαν και στίχων σημαντικών ποιημάτων, όπως είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Συγχαίρω τον πρόεδρο και όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια».

Η προτάση συντάχθηκε από ομάδα εργασίας Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, η οποία συστήθηκε με απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος – Παράρτημα Αγρινίο.υ

Στα πλαίσια της πρότασης, μετά την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, τονεντοπισμό προβλημάτων λειτουργικότητας, προσβάσεων – φωτισμού και ανάδειξης αυτού καθαυτού του γεγονότος της εκτέλεσης των 120, προτείνονται μια σειρά επεμβάσεων για τη βελτίωση του χώρου στο σύνολό του, με διατήρηση κατά το δυνατόν των αρχιτεκτονικών στοιχείων που μπορούν να διατηρηθούν, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνοντας νέα σύγχρονα στοιχεία με σκοπό την ανάδειξη του μνημείου και της σημασίας του στην Ιστορία του Τόπου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Υπάρχουν και παιδια

    Είμαι σύμφωνος στο να αναβαθμιστεί το μνημείο και μου αρέσει πολύ όταν αλλάζει η εικόνα προς το καλύτερο σε οτιδήποτε …
    Αλλά….. Δήμαρχε αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά τους κατοίκους αυτής της πολης με έκπληξη θα δεις ότι υπάρχουν πααααρα πολλές οικογένειες με παιδιά,τα οποία δεν έχουν μια αξιοπρεπή παιδική χαρά να πάνε να παίξουν και να εκτονωθούν.εγω ας πούμε μένω στα καραπανεικα και τα παιδιά μου τα πηγαίνω στη παιδική χαρά πίσω από την Πυροσβεστική.η συγκεκριμένη χρειάζεται οπωσδήποτε αναβάθμιση σε όλα …από τις κούνιες,μύλο,τσουλήθρα μέχρι και να μπει πάτωμα από χλοοτάπητα ή καουτσούκ.ςδωωκαι 3 χρόνια τουλάχιστον ο μύλος σχεδόν δεν περιστρέφεται,ενώ μέχρι χθες ήταν ετοιμορροπες οι κούνιες πήγε κάποιο συνεργείο και έβαλε κάποιες βίδες…δλδ…πασαλειματα.
    Ας δειτε με πιο πολύ σοβαροτητα την ασφάλεια των παιδιών μας…όσο και την αναβάθμιση των μνημείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.