Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Αγρίνιο: Το παλιό υδραγωγείο στην οδο Γρίβα- οι μνήμες και η ανάγκη για ανάδειξη του

Αγρίνιο: Το παλιό υδραγωγείο στην οδο Γρίβα- οι μνήμες και η ανάγκη για ανάδειξη του

«Κρίμα να σβήνουν στη λήθη ιστορικές μνήμες» αναφέρει ο δικηγόρος Γιώργος  Κωστακόπουλος ανατρέχοντας στην ιστορία του παλιού υδραγωγείου επι της οδού Γρίβα στο Αγρίνιο.

«Σήμερα το παλιό υδραγωγείο ρημάζει από την αδιαφορία και την διαχρονική εγκατάλειψη, ενώ μέσα από τόσα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα μπορούσε να ανακαινισθεί , να φωταγωγηθεί και γιατί όχι να λειτουργήσει με διαφορετική πλέον χρήση για την εξυπηρέτηση του δημότη», αναφέρει.

Η επισήμανση του για την ανάγκη ανάδειξης βρίσκει προφανώς όλους σύμφωνους ενώ θα πρέπει να σημειώθει πως αυτή είναι και η πρόθεση της δημοτικής αρχής που έχει προχωρήσει σε σχετική μελέτη και έχει δρομολογήσει το σχετικό έργο.

Γράφει ο κ. Κωστακόπουλος:

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΡΙΒΑ

Στη δημοτική οδό Γρίβα στέκεται ακόμη όρθιο παρά την εγκατάλειψή του το παλιό υδραγωγείο που κτίστηκε επί δημαρχίας Ανδρέα Α. Παναγόπουλου το 1928 για να εξυπηρετεί τις ανάγκες πυρόσβεσης .

Μαρτυρίες παλιών Αγρινιωτών της περιοχής μας είπαν ότι θυμούνται το ιππήλατο όχημα της πυροσβεστικής που ανεφοδιάζονταν με νερό για την κατάσβεση πυρκαγιών. Μάλιστα αναφέρουν ότι τα τούβλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανέγερσή του είναι χειροποίητα γερμανικής προέλευσης και σώζονται μέχρι σήμερα.

Πυροσβέστης και ο αείμνηστος πατέρας μου Σεραφείμ Κωστακόπουλος, όταν περνούσαμε από την οδό Γρίβα μου το έδειχνε και θυμόταν ότι και επί των ημερών του η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης το φρόντιζε και ήταν επιχειρησιακό με γεμάτη νερό τη δεξαμενή του υδραγωγείου. Όντας μικρός φάνταζε σ΄ εμένα το κτίσμα αυτό τεράστιο και μπορώ να πω ότι μου προκαλούσε εντύπωση και το θαύμαζα.

Σήμερα το παλιό υδραγωγείο ρημάζει από την αδιαφορία και την διαχρονική εγκατάλειψη, ενώ μέσα από τόσα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα μπορούσε να ανακαινισθεί , να φωταγωγηθεί και γιατί όχι να λειτουργήσει με διαφορετική πλέον χρήση για την εξυπηρέτηση του δημότη. Κρίμα να σβήνουν στη λήθη ιστορικές μνήμες.

Γιώργος Σεραφείμ Κωστακόπουλος

Πρώην δημοτικός σύμβουλος

Δικηγόρος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.