Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο: Τσιγγάνικος γάμος με άμαξα και συνεργείο λήψης να ακολουθεί

Αγρίνιο: Τσιγγάνικος γάμος με άμαξα και συνεργείο λήψης να ακολουθεί

Δεν διέλαθε της προσοχής της στήλης ένα εκπληκτικό happening που έλαβε χώρα προ ημερών στην όμορφη και μαρτυρική περιοχή της Πεταλούδας στο Αγρίνιο.
Επρόκειτο για γάμο με τα… όλα του ο οποίος ξεπερνούσε και την πιο ακραία σκηνοθετική φαντασία. Το κομβόι που είθισται να σχηματίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ήταν κάτι το σύνηθες, αντιθέτως μάλιστα.
Περιελάμβανε την νύφη πάνω σε… άμαξα(κανονικά, με άλογα!) και γύρω-γύρω να κρέμονται ίσως και δεκάδες παρανυφάκια μέσα σε ένα κρεσέντο χαράς και ευθυμίας! Οι κόρνες, η φασαρία και ο χαμός από την πανηγυρίζουσα ρομά παρέα ήταν σε υπερθετικό βαθμό, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ είχε και ακόμη καλύτερο:
Πίσω από την άμαξα της νύφης ακολουθούσε αγροτικό με καρότσα που πάνω της είχε στηθεί… τρίποδας(!) με κάμερα που κατέγραφε τα συγκλονιστικά γεγονότα! Στη συνέχεια, δε, ακολουθούσαν δεκάδες αυτοκίνητα, όλα με τα παράθυρα ανοιχτά και ξέχειλα από ανθρώπους, όσα δε είχαν παράθυρα κλειστά είχαν ανοιχτές… οροφές και κόσμο να ζητωκραυγάζει από αυτές…
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι λιγότερο από όλους φαινόταν να το απολαμβάνει η νύφη αλλά πρόκειται για μια τεχνική λεπτομέρεια, είναι γνωστό άλλωστε το άγχος που επιφυλάσσουν τέτοια γεγονότα στην ζωή του ανθρώπου. Καμιά φορά η ένταση και η ευτυχία δεν σου επιτρέπουν να απολαύσεις ούτε μια βόλτα με άμαξα και… τρίποδα να σε ακολουθεί σε καρότσα.
Πάντως το όλο σκηνικό εντυπωσίασε την ευρύτερη περιοχή, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το κομβόι έκανε παράκαμψη αποκλειστικά και μόνο για να δείξει την μεγάλη χαρά της παρέας στην τοπική κοινωνία. Κι αυτό γιατί η άμαξα και τα αυτοκίνητα ήρθαν από την εθνική οδό, μπήκαν με κατεύθυνση προς το γνωστό κεντρικό βενζινάδικο της περιοχής, έκαναν μερικά μέτρα και έστριψαν επί τόπου με κατεύθυνση πάλι την εθνική οδό!
Με λίγα λόγια, απλώς η μεγάλη χαρούμενη ρομά παρέα ήθελε να μοιραστεί την χαρά της κι έτσι έγινε. Άπαντες, θεατές και συμμετέχοντες, διασκέδασαν πάντως, αυτό λένε οι μαρτυρίες. Ήταν ένα αληθινό υπερθέαμα.

ο (υ)περαστικός

Φωτό αρχείου 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.