Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Αγρίνιο: στο εδώλιο 14 ανήλικοι για τις ναφθαλίνες στα σχολεία

Για τις 7 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για τις ναφθαλίνες σε σχολεία στο Αγρίνιο. Συνολικά 14 είναι οι κατηγορούμενοι οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Η ρίψη ναφθαλίνης στα σχολεία δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Η ανοησία αυτή καταγράφεται χρόνια τώρα ωστόσο όσα είχαν συμβεί με την έναρξη της σχολικής σεζόν 2017-2018 στο Αγρίνιο είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Για 20 ημέρες τότε σχεδόν σε καθημερινή βάση οι επιτήδειοι έριχναν ναφθαλίνη σε σχολεία της πόλης με αποτέλεσμα εκατοντάδες διδακτικές ώρες να χαθούν, η τοπική κοινωνία να εξοργιστεί και το ζήτημα να απασχολεί και την πανελλήνια ειδησεογραφία.
Τελικά πέρυσι, τέτοια εποχή, η αστυνομική έρευνα εξιχνίασε το φαινόμενο. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε βάρος δεκαέξι ανήλικων ημεδαπών (δύο Ρομά) και ενός ανήλικου υπηκόου Αλβανίας, ηλικίας από 13 μέχρι και 17 ετών. Φέρονται πως ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννιά άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα.
Κατά κανόνα έκρυβαν τη ναφθαλίνη σε φρεάτια πριν προβούν σε ρίψεις.
Ένα χρόνο μετά ήρθε η ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης .Συνολικά 14 είναι οι κατηγορούμενοι οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων στη δίκη που πλέον είναι σε εξέλιξη. Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η κακουργηματική πράξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Αρχικά είχε οριστεί η δίκη για τις 17 Απριλίου 2018 όταν και αναβλήθηκε για τις 2 Οκτωβρίου. Τότε ξεκίνησε και μετά από τρεις διακοπές θα συνεχιστεί την 7η Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν καταθέσει όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης όπως και οι διευθυντές των σχολείων οι οποίοι –σε γενικές γραμμές- υποστήριξαν πως ανήλικοι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο να προκαλέσουν βλάβη στους συμμαθητές τους, παρά μόνο δεν ήθελαν να γίνει μάθημα. Επομένως ενδέχεται να δικαστούν για παρακώλυση δημόσιας υπηρεσίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων.
Οι κατηγορούμενοι, όταν τελέστηκε το αδίκημα, ήταν από 13 έως 17 ετών. Ως εκ τούτου επισημαίνεται ότι με το νόμο Παρασκευόπουλου υπάρχουν ευεργετικές διατάξεις για όσους ήταν κάτω των 15 ετών.
Το πιθανότερο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι να τους επιβληθούν επιμορφωτικά – αναμορφωτικά μέτρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. βαρβαρα

    επιμορφωτικα μετρα λεει!!! Φυλακη ρε!!! ελεος ποια με την ανομια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.