Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Αγρίνιο: «Ξετρύπωσαν» μία δεντρογαλιά από αυτοκίνητο

Αγρίνιο: «Ξετρύπωσαν» μία δεντρογαλιά από αυτοκίνητο

Διανύουμε την πιο σημαντική περίοδο θεάσεων φιδιών και σήμερα Κυριακή, 13/6 έγινε διάσωση μιας όμορφης Δενδρογαλιάς που είχε κρυφτεί στα φιλιστρίνια ενός αυτοκινήτου στα περίχωρα του Αγρινίου, την οποία και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατόρθωσε ο ειδικός συνεργάτης της ANIMA και διασώστης άγριων ζώων, Νίκος Πατερέκας να βγάλει από εκεί.

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook τονίζει:

Πολύ όμορφο φίδι θα απελευθερωθεί λίαν συντόμως σε φυσική περιοχή μακριά από οικισμούς. Μη δηλητηριώδες φίδι, ακίνδυνο , με δυναμικό χαρακτήρα κυνηγά συνήθως σαύρες, πουλιά αλλά και ποντίκια.

Όταν εντοπίσουμε κάποιο φίδι μέσα στο όχημα μας:
▪️ σταματάμε το όχημά μας σε κάποιο παράδρομο ή ήσυχο μέρος.
▪️ αν το φίδι έχει κρυφτεί στην περιοχή του κινητήρα ανοίγουμε το καπό και το αφήνουμε στον ήλιο να σηκώσει θερμοκρασία ώστε να παροτρύνουμε το φίδι να βγει λόγω υψηλής θερμοκρασίας ( εφόσον το αμάξι εκτεθεί για αρκετή ώρα στον ήλιο)
▪️ εάν το φίδι βρίσκεται στο κάτω μέρος του αμαξώματος ή εσωτερικά από κάποια ρόδα αφήνουμε το αμάξι σε ένα ήσυχο μέρος με χορτάρια και το αφήνουμε επίσης αρκετή ώρα, παρακολουθώντας το παράλληλα ώστε να σιγουρευτούμε ότι το φίδι εφόσον νιώσει ασφάλεια θα βγει μόνο του και θα φύγει, αυτό τις περισσότερες φορές λειτουργεί σωστά σαν κίνηση.
▪️ εάν φοβόμαστε ή δεν νιώθουμε σίγουροι για το πού βρίσκεται κρυμμένο το φίδι καλούμε την πυροσβεστική ώστε να στείλει βοήθεια (199).
▪️ τα περισσότερα φίδια που τρυπώνουν σε ένα αυτοκίνητο το κάνουνε γιατί όταν τα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα θεωρούν ότι είναι κάποια καλή κρυψώνα. Όταν το φίδι τρυπώσει κάπου στο αμάξι και εμείς βάλουμε μπροστά το αμάξι και το μετακινήσουμε χωρίς να γνωρίζουμε για την παρουσία του φιδιού το φίδι λόγω αναταράξεων φοβάται και παραμένει στο αμάξι. Από εκεί και μετά πράττουμε σύμφωνα με τις παραπάνω επιλογές.

Ευχαριστώ θερμά τα ΕΚΟ Παπαδόπουλος για την όποια βοήθεια χρειάστηκα κατά την διάρκεια απεγκλωβισμού του ζώου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.