Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Αγρινιώτικη συμμετοχή στην εισβολή του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Επεισόδια σημειώθηκαν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν πορεία, εισέβαλαν στο Μέγαρο Χορού.Μεταξύ των μελών του ΠΑΜΕ πολλοί Αγρινιώτες που μετέβησαν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Νέο σοβαρό επεισόδιο στη σύγκρουση ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, σημειώθηκε στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά την ένταση και τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στο συνέδριο της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, η ένταση χτύπησε κόκκινο, ενώ δεν έλειψαν οι προπηλακισμοί και οι συμπλοκές όταν μέλη του ΠΑΜΕ με πανό και σημαίες εισέβαλαν στο χώρο.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε, ωστόσο με τα μέλη του ΠΑΜΕ να προχωρούν σε κατάληψη του κεντρικού αμφιθεάτρου του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τελετή έναρξης του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Οι θιασώτες της βίας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει», τονίζει η ΓΣΕΕ καταγγέλλοντας της «βίαιη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη φιέστα της ΓΣΕΕ και τονίζει ότι «σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει!»

Οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αύριο το πρωί.

Εισβολή του ΠΑΜΕ όταν στο βήμα ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Ειδικότερα, λίγη ώρα πριν να ξεκινήσει η τελετή, μέλη του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό και σημαίες μπήκαν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας και αμέσως κατευθύνθηκαν προς το κεντρικό αμφιθέατρο. Στην συνέχεια κατέλαβαν την σκηνή, όπως και τους διαδρόμους του κεντρικού αμφιθεάτρου, φωνάζοντας συνθήματα.

Για κάποια λεπτά επικράτησε αρκετή ένταση και σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, αλλά έπειτα από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν.

Εκείνη την στιγμή στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος όμως δεν μίλησε.

Έπειτα από λίγο ανέβηκε στο βήμα η Χριστίνα Καραμαλίκη, από το σωματείο καθαριστριών Πειραιά, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκε στους αγώνες των εργαζομένων αλλά ήταν και απέναντι», προσθέτοντας ότι «στον αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις, τον κατώτατο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση δεν κάνατε τίποτα.»

Μόλις κατέβηκε από το βήμα η Χριστίνα Καραμαλίκη, τα μέλη του ΠΑΜΕ παρέμειναν στο αμφιθέατρο, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους του Μεγάρου Χορού, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.

Έπειτα από περίπου δυόμισι ώρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αποχώρησε από το Μέγαρο Χορού, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έξω από το εργατικό κέντρο της Καλαμάτας και ακολούθησε πορεία προς το Μέγαρο Χορού.

ΓΣΕΕ: Η κατρακύλα του ΠΑΜΕ συνεχίζεται

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Μέγαρο Χορού, η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει «τη βίαιη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου υπήρχε εκδήλωση προς τιμήν του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ».

«Κατά την εισβολή χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν συνάδελφοί μας σύνεδροι εργαζόμενοι» προσθέτει και καταγγέλλει ότι: «Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως προειδοποιήσεις για την βίαιη εισβολή, ήταν απούσα. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.»

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι ορδές κομματικών στελεχών να ‘επιχειρούν’ ανενόχλητες σε βάρος μιας δημοκρατικής οργάνωσης, είναι μια ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα».

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Οι θιασώτες της βίας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει.» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

ΠΑΜΕ: Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ εξέδωσε και αυτό ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: «Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες.»

» Χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία σήμερα διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα «σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών»»

«Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει. Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι» καταλήγει το ΠΑΜΕ.

in.gr 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Θα πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν ότι εν έτει 2019, κάθε μορφή βίας δεν έχει καμία θέση, ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης

    Φσίστες.Νόθα σωματεία είναι αυτά που “εκπροσωπούν” εργαζόμενους με 20 μέλη σε πόλη 100.000. όπως ψευτοσωματεία στο εργατικό κέντρο Αγρινίου που ψηφίζει μόνο του το ΚΚΕ.Φασίστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.