Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Αγρινιώτης καταδικάστηκε, πρωτοδίκως , για αποπλάνηση ανηλίκου

dikastirio-dikastiki-aithousa-arxeiouΑγρινιώτης καταδικάστηκε σήμερα, πρωτοδικώς , για αποπλάνηση ανηλίκου . Η πράξη συνέβη πριν από πολλά χρόνια στο Αγρίνιο με θύμα έναν ανήλικο  που σήμερα είναι 29χρονών.
Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας στο εδώλιο του οποίου κάθισε ο 48χρονος Αγρινιώτης με την κατηγορία του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ανηλίκου. Αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού ωστόσο κρίθηκε ένοχος για την αποπλάνηση με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 5 ετών χωρίς αναστολή.
Βέβαια αναμένεται η υπόθεση να εκδικαστεί και στο Εφετείο οπότε ο άνδρας δεν ακολουθεί το δρόμο της φυλακής. Του επιβλήθηκε πάντως και ποινή αφαίρεσης πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη.
Η υπόθεση αυτή σχετίζεται και με άλλη ιστορία που σόκαρε την κοινή γνώμη του Αγρινίου στο παρελθόν και έτσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Το θύμα της αποπλάνησης είχε καταδικαστεί τον Νοέμβριο του 2013 για απόπειρα βιασμού ηλικιωμένης , περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι του 2012. Ωστόσο κατά την εκδίκαση απέδωσε την παραβατική συμπεριφορά του σε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία υποστήριξε πως του προέκυψαν όταν σε ηλικία 12 ετών και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπέστη βιασμούς από 34χρονο τότε άνδρα (τον 48χρονο που καταδικάστηκε σήμερα). Μάλιστα στην πορεία παρουσιάστηκαν και δύο ψυχιατρικές γνωματεύσεις βάσει των οποίων πάσχει από διπολική διαταραχή.
Ο νεαρός εξέτισε την ποινή του για την απόπειρα βιασμού της 85χρονης ωστόσο σήμερα ήρθε σήμερα η ώρα της δίκης του άνδρα που ο ίδιος υπέδειξε ως βιαστή του. Όπως προαναφέραμε αυτός απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού αλλά καταδικάστηκε για την αποπλάνηση ανηλίκου  χωρίς να του αναγνωρισθεί ελαφρυντικό. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αναφέροντας πως μόνο σχέση γνωριμίας είχε με τον τότε ανήλικο. Αυτό υποστήριξαν και δύο μάρτυρες που παρουσιάστηκαν  στη Δίκη από την πλευρά του.
Για να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας απαιτήθηκε νομικός αγώνας από την πλευρά του θύματος και της οικογένειας του. Αγώνας που οδήγησε στην απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να παραπέμψει σε δίκη την υπόθεση αν και προηγουμένως τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών όσο και η Εισαγγελία Εφετών είχαν εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα για τον μεσήλικα Αγρινιώτη εκτιμώντας πως ο ανήλικος  έκανε ό,τι έκανε με την συγκατάθεσή του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.