Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Αγρινιώτης παραιτείται από την Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ λόγω…Κατσιφάρα

Αγρινιώτης παραιτείται από την Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ λόγω…Κατσιφάρα

Αναταράξεις καταγράφονται στο στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία λόγω της διαφαινόμενης στήριξης του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Την παραίτηση του μάλιστα από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ προαναγγέλλει ο Αγρινιώτης Αντώνης Γκριμότσης. Το σκεπτικό του το εξέφρασε ως εξής:

Κάποιοι, συμπορευτήκαμε στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, για να δημιουργήσουμε έναν ΝΕΟ χώρο, στο ιστορικό Κέντρο του πολιτικού συστήματος με αναφορές στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Αυτό μπορούσε να επιτευχθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο:
Την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και την αυτόνομη παρουσία στο πολιτικό σκηνικό. Πιστέψαμε, ότι το Κιναλ δεν θα γίνει δεκανίκι, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. Μετά την ανακοίνωση του υποψηφίου περιφερειάρχη του Κιναλ στην Δυτική Ελλάδα από τον Αλέξη Τσίπρα, που ακολούθησε αυτή της Προέδρου χωρίς καν να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα, προσωπικά δεν έχω θέση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής και προφανώς παραιτούμαι απο αυτό. Σε μια τέτοια πολιτική συμφωνία, δεν μπορώ να συνηγορήσω διότι ξεπερνά τόσο τα προσωπικά μου όρια, όσο και όσα συμφωνήθηκαν στο Συνέδριο περί αυτόνομης καθόδου παντού. Υπερβαίνει αυτή η πολιτική συμφωνία τα ηθικά μου όρια, την στιγμή που παντού διακηρύττω την διαφωνία του Κιναλ με τον Κλεισθένη, αλλά στην περίπτωση της περιφέρειας έχουμε κοινό υποψήφιο με αυτόν που μας φορτώνει τον Κλεισθενη! Και μην σκεφτεί κανένας να πει ” Μα τι, αφού θέλει να στηρίξει, να του πούμε όχι;” Αν δηλαδή, παρείχε στήριξη η Χρυσή Αυγή, θα την δεχόμασταν με την ίδια λογική; Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να στηρίξει ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από υποψήφιους του χώρου μας, ας το κάνει. Οχι όμως με υποψήφιους συμβούλους, που όπως μαθαίνουμε θα είναι και από τα δύο κόμματα ( μένει να αποδειχθεί). Αφού υποκύπτουμε έτσι εύκολα στην διακριτική γοητεία της εξουσίας στην Περιφέρεια, φαντάζεται κανείς τι θα γίνει σε επίπεδο Κυβέρνησης όταν έρθει η ώρα. Υπάρχουν τα κόμματα, υπάρχουν και οι αρχές του καθενός. Θα προτιμήσω τις αρχές μου. Συνεχίζουμε την μάχη στο πραγματικό πεδίο, αυτό της αληθινής ζωής.

Η επιστολή παραίτησης στον Γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής:

Σύντροφε Γραμματέα,

Παρακαλώ να αποδεχτείς την παραίτηση μου από την ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής. Οι χειρισμοί στο ζήτημα της επιλογής υποψηφίου Περιφερειάρχη στην ΔυτικήΕλλάδα, επιβεβαίωσαν τις φοβίες μoυ ότι υπάρχει σε περιφερειακό επίπεδο υπόγεια συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που υπερβαίνει τα όσα έχουν συμφωνηθεί σε κεντρικό επίπεδο για τις υποψηφιότητες του Κινήματος μας.

Αν και παντού διακηρύττουμε ότιενδεχόμενο συμφωνιών υπάρχει μόνο σε προγραμματική βάση και αποκλειστικά στονδεύτερο γύρο, δυστυχώς αποδεικνύεται πως στην πράξη η στρατηγική δεν ισχύει.

Προφανώς το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει δικό μας σχήμα άρα εμείςκερδίζουμε από αυτό, είναι έωλο.Αυτό θα ίσχυε μόνο αν μετρούσαμε τις δυνάμεις του κάθε κόμματος την πρώτη Κυριακή και στον δεύτερο γύρο, γινόταν πολιτική συμφωνία.

Τώρα μιλάμε απλώς για διάσωση του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Ελλάδα. Όταν ο μεγάλος στηρίζει τον μικρό, ο μικρός απορροφάται και συνθλίβεται.

Δυστυχώς το Κίνημα μας, είναι ακόμη ο μικρός παίχτης. Εξάλλου, αν η Χρυσή Αυγή στήριζε το σχήμα μας εμείς θα αποδεχόμασταν; Ποιο είναι λοιπόν το όριο στην δόμηση συμμαχιών; Ποιος το καθόρισε και πότε;

Δυστυχώς, οι ανοχές μου στις πολιτικές παλινδρομήσεις για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, έχουν περιορισθεί και δεν έχω καμία πρόθεση να μετέχω σε πολιτικούς χειρισμούς. Οι καθαρές κουβέντες, είναι αυτές που λείπουν από τον χώρο και την χώρα, από χειρισμούς δυστυχώς έχουμε κορεστεί.

Ο χώρος θα προχωρήσει κατά την γνώμη μου, μόνο αν δομήσουμε την πολιτική μας οντότητα σε ισχυρές βάσεις αξιοπιστίας. Αυτό στην περίπτωσή μας πάει περίπατο. Στήριξα το νέο εγχείρημα με πάθος, επανεντάχθηκα στην παράταξη υπό την φωτισμένη καθοδήγηση του Γιώργου Καμίνη.

Στηρίξαμε την Πρόεδρο μετά τηνηχηρή επανεκλογή της. Θα συνεχίσω να στηρίζω τον χώρο όπως πάντα, πίσω από τονπάγκο της επιχείρησης μου. Εύχομαι να κάνω λάθος, να διαψευσθώ και να μηνυποκύπτουμε στα χειριστικά τερτίπια του Αλέξη Τσίπρα.

Πίστευα και πιστεύω, στη νέα γενιά στελεχών και ελπίζω να συνεχίσετε την πορεία σας , βασιζόμενοι στην αξιοπιστία και την πίστη στις συλλογικές αποφάσεις.

Με τιμή, Αντώνης Γκριμότσης

10/09/2018

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.