Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Aγρινιώτης στις Βρυξέλλες: “Η ζωή να συνεχιστεί γιατί διαφορετικά θα σημαίνει υποταγή στην τρομοκρατία”

O Σ.Κωστίκογλου
O Σ.Κωστίκογλου

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα , στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες συγκλονίζουν το Βέλγιο και ολόκληρη την Ευρώπη.
Γύρω στις 8 το πρωί, δύο εκρήξεις έπληξαν το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ ενώ στη συνέχεια τρίτη έκρηξη στο μετρό μετέφερε τον τρόμο στο κέντρο της πόλης. Τουλάχιστον έντεκα νεκροί στο αεροδρόμιο, αναφορές για 15 νεκρούς στο μετρό, 136 οι τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός.
Αρκετοί συμπατριώτες μας ζουν στις Βρυξέλλες και το agrinionews.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Αγρινιώτη Σωκράτη Κωστίκογλου, που εργάζεται στη βελγική πρωτεύουσα ως αναλυτής ρίσκου για ασφάλεια πτήσεων .
«Η κυκλοφορία έχει παγώσει. Γενικότερα υπάρχει κλίμα αναστάτωσης, θυμού, ανασφάλειας, ερωτηματικών για το μέλλον..», σημειώνει ο Σωκράτης Κωστίκογλου που προσθέτει πως τα κτίρια των υπηρεσιών στο κέντρο των Βρυξελλών έχουν εκκενωθεί ενώ σε πολλούς εργαζόμενους έχει απαγορευτεί να βγουν στους δρόμους γιατί είναι πολύ κοντά στο μετρό που θεωρείται εστία κινδύνου.
«Λυπάμαι για τους νεκρούς και για τους τραυματίες. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί γιατί διαφορετικά θα σημαίνει υποταγή στην τρομοκρατία. Ελπίζω οι Βελγικές αρχές να κάνουν καλά τη δουλειά του για την γενικότερη επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας», καταλήγει.

4sa4sas

injured1_625_355

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.