Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Χοροί και μουσική πλημμυρίζουν το κέντρο του Αγρινίου

Χοροί και μουσική πλημμυρίζουν το κέντρο του Αγρινίου

Χοροί και μουσική πλημμυρίζουν τώρα το κέντρο του Αγρινίου. Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου.

Η έναρξη είναι σε εξέλιξη με ελληνική βραδιά στην οποία συμμετέχουν τα Χορευτικά Τμήματα των συλλόγων του Αγρινίου. Ειδικότερα συμμετέχουν οι  Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αγραφιωτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας , Χορευτικά Δήμου Αγρινίου , Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, Ο Ζορμπάς, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Τα Μανουσάκια, Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων, Παγκρήτιος Σύλλογος, Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς , Συντροφιά με την Παράδοση, Οι Ρίζες, « Η Ρούμελη», Το Χοροστάσι.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου που μίλησε για τη σημασία του να φιλοξενούνται στην πόλη άνθρωποι με τόσο διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και κάλεσε άπαντες να συμμετέχουν με την παρουσία τους στην αυριανή , επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. Καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές δήλωσε :«Με ιδιαίτερη χαρά απόψε μπαίνουμε στο γιορτινό κλίμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών. Τα ελληνικά χορευτικά της πόλης μας χορεύουν για όλους εμάς και ταυτόχρονα καλωσορίζουν χορευτές από μακρινές χώρες που βρίσκονται στην πόλη μας σε αυτή τη γιορτή συνάντησης τιμώντας την παράδοση και τα έθιμα που χαρακτηρίζουν τον κάθε λαό».

Αύριο, Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις 8.00μ.μ.θα γίνει η επίσημη  έναρξη του Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία. Θα προηγηθεί η παρέλαση των Χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας) και ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.

Συμμετέχουν χορευτικά από  Γκάνα, Ουκρανία,Ιταλία, Ισπανία , Κίνα, Μαλαισία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία , Σερβία και Σλοβακία.

Πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση είναι αυτή της ακτίνας εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.