Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινουργίου: να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου

dakoktonia Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου επισημαίνει το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα της δακοκτονίας, και για την προστασία των παραγωγών ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου. Η ανακοίνωση του:

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ 2018: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Η περιοχή του Αγρινίου πρόσφατα επλήγη από χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα τη μείωση τόσο της ποσότητας των ελιών όσο και της ποιότητάς τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, η παραγωγή κινδυνεύει και από τον δάκο.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου επισημαίνει το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα της δακοκτονίας, και για την προστασία των παραγωγών ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξέλιξή του – συνδυασμός θερμοκρασίας και υγρασίας – και οι ανευθυνοϋπεύθυνοι ρίχνουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη της καθυστέρησης της δακοκτονίας. Έπρεπε ήδη να έχει πραγματοποιηθεί ο πρώτος ψεκασμός, και αντί γι’ αυτό μαθαίνουμε ότι πιθανόν η δακοκτονία να ξεκινήσει τον Αύγουστο!
Ζητάμε επιτέλους να δοθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί. Καλούμε το ΥπΑΑΤ να προστατεύσει τους παραγωγούς εξασφαλίζοντας μία ασφαλή εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.