Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Κινητοποίηση αγροτών την Τετάρτη στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο

Κινητοποίηση αγροτών την Τετάρτη στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο

Σε κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας . Θα λάβει χώρα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 το πρωί. Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα:

Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφοι

Πέντε μήνες μετά τις εκλογές και παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης ότι θα έχει σε προτεραιότητα τον αγρότη όλα δείχνουν ότι όπως και η προηγούμενη έχει άλλες προτεραιότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι αγρότες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, λαϊκά στρώματα πληρώνουμε 52 δις (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ) στον προϋπολογισμό, βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι κλπ, δίνουν εθελοντικά 4 δις Την ίδια ώρα έχουν απαλλαγές ύψους 600 εκ. στον φόρο πετρελαίου και εμείς ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουμε καμιά μείωση φόρου στο εισόδημα από την αλλαγή του συντελεστή από 22% σε 9% γιατί έχουμε κερδίσει με τον αγώνα το 2016 το αφορολόγητο στο πενιχρό μας εισόδημα που δύσκολα ξεπερνάει τα 8,5 χιλιάρικα.

Οι τιμές είναι ακόμα χαμηλότερες από πέρυσι την ίδια στιγμή, που τα προϊόντα μας φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα, από μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών που κερδοσκοπεί με τις ευλογίες των έως και σήμερα κυβερνήσεων, σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Συνεχίζεται το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο σημείο να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας.

Τη θέση μας δυσχεραίνουν, αρκετές ζημιές στην παραγωγή από φυσικά φαινόμενα, που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει όλα τα ζημιογόνα αίτια, να μην έχουν βγει τα πορίσματα των ζημιών που καθυστερούν, όπου γίνονται έλεγχοι.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και τα μέτρα. Δεν χρειάζεται καμιά απογοήτευση, μοιρολατρία, φόβος και ηττοπάθεια. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ότι έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα.

Καλούμε τώρα όλους τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, να βγούμε τώρα, ξανά στους δρόμους του αγώνα.

Κάνουμε αρχή την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη με κινητοποίηση στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο στις 10.30 το πρωί.

Ταυτόχρονα καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκέμβρη και ώρα 10:30 στη καφετέρια Αγραφιώτη στη Κυψέλη, για να αναδείξουμε τα οξυμένα προβλήματα μας καθώς και την λήψη αγωνιστικών αποφάσεων καλώντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πιστέψουν στη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα και να επιβάλουν το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Καλούμε ταυτόχρονα σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην Νίκαια Λάρισας όπου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα, να κλιμακώσουμε τη δράση μας.

*Φωτογραφία αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.