Κυριακή, Απρίλιος 21, 2019

Εθελοντική αιμοδοσία στο Αγρίνιο και ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών (φωτο)

 Εθελοντική αιμοδοσία είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος) επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο .

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται στο πλαίσιο ημερίδας (ξεκινά στις 5:15 το απόγευμα στον ίδιο χώρο) για την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων νεφροπάθειας, η οποία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιεί δράσεις στον πεζόδρομο της οδού Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο, σχετικά με την δωρεά του μυελού των οστών.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας είναι σωματείο νεφροπαθών τελικού σταδίου και μεταμοσχευμένων και αριθμεί 140 μέλη.

Σαν σκοπό έχει την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων των νεφροπαθών αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα της δωρεάς οργάνων σώματος και της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η μεταμόσχευση νεφρών είναι σημαντικό βήμα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών αλλά και σημαντικής μείωσης του κόστους περίθαλψης για την πολιτεία.

Η ημερίδα:

Στις 13 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 5.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η ημερίδα «Πρόληψη αντιμετώπιση προβλημάτων νεφροπάθειας».

Ομιλητές θα είναι οι θεράποντες ιατροί των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Νοσοκομείου και των δύο ιδιωτικών Μονάδων Τεχνητού Νεφρού Αγρινίου, του ΕΥΗΝΟΡΑ και του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Στην οργάνωση της εκδήλωσης αυτής συμμετέχει με παράλληλες δράσεις (αιμοδοσία-δράση για τη δωρεά μυελού των οστών) την ίδια ημέρα ο Σύλλογος Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την τιμητική βράβευση του ιατρού κ. Νικόλαου Γερμανού για την επί σαράντα χρόνια προσφορά του στην περιοχή μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.