Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αίρεται η αναστολή αδειών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αίρεται η αναστολή αδειών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Προς αποκλιμάκωση οδηγείται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στην απελευθέρωση των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σχετική εντολή κοινοποιήθηκε σήμερα το πρωί και αφορά τόσο στο στρατιωτικό προσωπικό όσο και στο πολιτικό.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Αυγούστου είχαν ανακληθεί όλες οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις κρίσιμες μονάδες.

Ποιος διάλογος; Οι Τούρκοι ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Την ίδια ώρα, ωστόσο, να δυναμιτίσει το κλίμα επιχειρεί η Άγκυρα λίγο πριν ξεκινήσουν μετά από τέσσερα χρόνια οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αφού πλέον ζητά επισήμως την αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου!

Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα της τετράωρης συνεδρίασης του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται επίσης αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναφέρεται ότι στο θέμα της δίκαιης διανομής του φυσικού πλούτου της περιοχής η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου σε κάθε επίπεδο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Τουρκία προτρέπει τις χώρες, που ενεργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως για την αποστρατικοποίηση των νησιών, να ενεργήσουν με κοινή λογική», σε μια αναφορά που δεν κατονομάζει μεν, αλλά «φωτογραφίζει» με σαφήνεια την ελληνική πλευρά.

«Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό και καμία υποχώρηση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα», προστίθεται ακόμη.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, η τουρκική πλευρά «τάσσεται πάγια υπέρ του διαλόγου για δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή», ενώ «ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλους οργανισμούς να σεβαστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Πηγή: newsbomb.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.