Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Αίσιο τέλος σε υπόθεση αρπαγής ανήλικων αδελφών από γονέα- βρέθηκαν στο Αγρίνιο

Αίσιο τέλος σε υπόθεση αρπαγής ανήλικων αδελφών από γονέα- βρέθηκαν στο Αγρίνιο

Τα αδερφάκια είχαν εξαφανιστεί από τα Δουνέικα Ηλείας τον Ιούλιο του 2019.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των ανήλικων αδελφών, Ελισάβετ-Μαρία και Ραφαέλα-Γιοζεφίν Σταθοπούλου, 9 & 4 ετών αντίστοιχα, μετά από γονική αρπαγή που είχε συμβεί στις 4-7-2019 στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δουνεϊκων Ηλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού”, οι ανήλικες εντοπίστηκαν χθες, Τετάρτη, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες των Αρχών σε συγγενικό περιβάλλον στην περιοχή του Αγρινίου και είναι καλά στην υγεία τους.

Ειδικότερα, οι ανήλικες εντοπίστηκαν χάρη στις εντατικές και συντονισμένες προσπάθειες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων Αθηνών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου και τη συνδρομή των υπολοίπων αρμοδίων Αρχών.

Ήταν  4 Ιουλίου 2019 όταν η αλλοδαπή μητέρα τους κατήγγειλε πως ο πατέρας των ανήλικων προέβη σε αυτοδικία αρνούμενος να της τις επιστρέψει.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού»  προχώρησε στην ενεργοποίηση του Amber Alert στις 13/3/2020, κατόπιν   εντολής Ανακριτή Αμαλιάδας. Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020  το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε απενεργοποιήσει το Amber Alert, σε συνεννόηση με τις Αρχές, ωστόσο οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο κοριτσιών συνεχίζονταν.

Τελικώς εντοπίστηκαν χθες στην περιοχή του Αγρινίου όπου φέρεται να ζούσαν με τον πατέρα τους και τη γιαγιά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται κοντά στις ανήλικες Ελισάβετ-Μαρία και Ραφαέλα-Γιοζεφίν και την οικογένειά τους για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.