Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ετοιμότητα και ενημέρωση για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Ετοιμότητα και ενημέρωση  για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

ζητά και η Διεύθυνση Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Σε εγρήγορση είναι οι αρμόδιες αρχές για τον Ιό του Δυτικού Νείλου καθώς έντεκα θάνατοι και 107 κρούσματα λοίμωξης   έχουν καταγραφεί από την αρχή της περιόδου 2018 έως και τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου.

«Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό ΔΝ και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές» σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από την πλευρά της η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μεριμνάς Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  με έγγραφο της προς του Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας ,τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας και Τριχωνίδας  υπογραμμίζει ως  επιτακτική την ανάγκη επιτήρησης – αύξησης προσοχής ενημέρωσης και αύξησης των προληπτικών μέτρων για την προστασία από τα κουνούπια. Ζητά εξάλλου τη συνδρομή τους  για την ενημέρωση των πολιτών .
Σας υπενθυμίζουμε το αριθ.πρωτ. οικ. 107508/2086/4-04-2018 έγγραφο της

Διαβάστε πληροφορίες για την λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου και προληπτικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.

Διαβάστε πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου ΕΔΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.