Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Αίτημα για συνάντηση με Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών

Γεγονός είναι πως η χρονική συγκυρία που διανύουμε είναι κρίσιμη για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.

Γεγονός εξάλλου είναι πως ο τρόπος που αντιμετωπίζει το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό του νομού (και) την υπόθεση της αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη μόνο ως ενδεδειγμένος δεν χαρακτηρίζεται.

Παράλληλα, την τελευταία διετία στις διεργασίες για το ζήτημα του Πανεπιστημίου ιδιαίτερη εμπλοκή παρουσιάζει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας που επιμένει στην προοπτική της επανίδρυσης του Πανεπιστημίου της Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα μάλιστα ο εν λόγω σύνδεσμος έκανε γνωστό πως αιτείται συνάντηση επί του θέματος με τον υπουργό Παιδείας.

Το ενδιαφέρον του βέβαια καλοδεχούμενο μπορεί να είναι όπως κάθε πρόταση που κατατίθεται. Ωστόσο είναι προφανές πως δεν είναι η δουλειά ενός συλλόγου επιεχειρηματιών (και μη θεσμικού φορέα) να ζητά συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για θέματα της τριτοβάθμιας εκπαιδευσης.

Είναι ευθύνη πρωτίστως των βουλευτών, της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής και των εμπλεκόμενων φορέων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας:

Σε συνέχεια της από διετίας προσπάθειας μας να συμβάλουμε στην ανατροπή στρεβλών καταστάσεων που δρομολογούταν και δρομολογούνται σχετικά για τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό μας αλλά και την ολοκληρωμένη πρότασης που υποβάλλαμε πρόσφατα, επανήλθαμε εκ νέου στο αίτημα μας για συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μεταξύ άλλων αιτούμαστε να μας δοθεί η δυνατότητα να παραθέσουμε δια ζώσης τις απόψεις και την οπτική μας επί των ζητημάτων που έχουν ανακύψει ενώ παράλληλα δηλώνουμε με σαφήνεια ότι τασσόμαστε υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Πλέον η πρωτοβουλία για οριστική λύση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας ανήκει στο Υπουργείο και από το οποίο αναμέναμε απαντήσεις επί των αιτημάτων μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Φοιτητής

    Το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος είχε πολλά προβλήματα δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε. Άμα είναι να ιδρυθούν νέα τμήματα και όχι τα ήδη υπάρχοντα να μπουν σε αυτό. Μόνο έτσι θα γίνει σοβαρά δουλειά. Το να λέμε απλά κάντε ένα πανεπιστήμιο δεν είναι σοβαρή πρόταση

  2. κων/να

    Δεν πηγε σχεδον κανεις στην ομιλια που εκαναν τα παιδια του τμηματος Δ.Π.Φ.Π. στο κεντρο του Αγρινιου. Ενα μηνα τωρα κανουν καταλυψη, κανεις δεν ακουει τις κραυγες της απογνωσης.

    Δεν ακουει κανενας αρμοδιος οτι θα καταργηθει το τμημα. Ουτε πηγε κανεις να ακουσει για τα δικαιωματα των σχολων.

    Τι να το κανετε το Παν. Δυτικης Ελλαδας παλι; Ανικανοι ησασταν να βοηθησετε η να το κρατησετε ανοιχτο. Ουτε 3 τμηματα δεν υποστηριζετε. Ποιο Πανεπιστημιο ζητατε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.