Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Αιτωλοακαρνάνας ερευνητής υποστηρίζει πως «Βρήκαμε φάρμακο, αξιόπιστο τεστ και μας αγνοούν»!

Αιτωλοακαρνάνας ερευνητής υποστηρίζει πως «Βρήκαμε φάρμακο, αξιόπιστο τεστ και μας αγνοούν»!

Για επιδεικτική αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε οτιδήποτε καινοτόμο μπορεί να βάλει τέλος στον ασφυκτικό κλοιό που έχει διαμορφώσει η επέλαση της πανδημίας κάνει λόγο, μέσω της «δημοκρατίας», ο ερευνητής και ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MenidiMedica στην Αιτωλοακαρνανία, Δημήτρης Ποντίκας.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Φαναριώτη

Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει αναπτύξει μοριακό τεστ για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 με ακρίβεια που αγγίζει το 97%, ενώ πρόσφατα ανέπτυξε και πειραματικό φάρμακο που υποστηρίζει πως εξαλείφει τον ιό μέσα σε 48 ώρες! Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του, συνάντησε μόνο κλειστές πόρτες!

Το μοριακό τεστ που λειτουργεί με την τεχνολογία RT-LAMP δίνει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 20 λεπτά (την ώρα που για το ευρέως χρησιμοποιούμενο μοριακό χρειάζεται να περιμένει κανείς ακόμη και οκτώ ώρες!), ενώ το κόστος του είναι υποπολλαπλάσιο του rapid test. Όπως εξηγεί ο κ. Ποντίκας, η ιδέα του έμεινε «σκονισμένη» στα συρτάρια των αρμοδίων έως και σήμερα!

Κι όμως, το συγκεκριμένο τεστ έχει βγει στην παραγωγή σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα και εξάγεται και σε άλλα κράτη.

«Το πρώτο πράγμα που πρότεινα κατά την επικοινωνία που είχα έως και τον Ιούλιο με κυβερνητικούς παράγοντες είναι να το χρησιμοποιήσουμε στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς δίνει ακριβές αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά. Θα μπορούσε, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και στα νοσοκομεία, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση», λέει με πικρία και προσθέτει: «Θα μπορούσε η Ελλάδα να ιδρύσει ένα ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας όπου θα γίνονταν έρευνες, ανάπτυξη, παραγωγή αλλά και εξαγωγές του συγκεκριμένου τεστ, κάτι που σήμερα κάνουν άλλες χώρες. Δεν αποκλείεται στο μέλλον η χώρα μας να κάνει εισαγωγή των τεστ αυτών, σε λίγο καιρό».

Την ίδια «τύχη» είχε και το πειραματικό φάρμακο που ανέπτυξε στο μικρό εργαστήριο της Αιτωλοακαρνανίας και το οποίο εξαλείφει τον ιό μέσα σε 48 ώρες! Σύμφωνα με τον ερευνητή, ο ίδιος και η ομάδα του έφτιαξαν ένα σύμπλεγμα τριών νανοσωματιδίων, το ένα εκ των οποίων λειτουργεί ως άγκιστρο απέναντι στην ακίδα S και τα άλλα δύο αδρανοποιούν τον ιό.

«Σε δύο μέρες από την ώρα που χορηγήσαμε το φάρμακο σε 30 κυτταροκαλλιέργειες, εξαφανίστηκε η παρουσία του ιού και συνεχίσαμε μέχρι τη δέκατη μέρα να χορηγούμε το πειραματικό φάρμακο για να διαπιστώσουμε αν θα είχαμε κυτταροτοξικότητα, αν δηλαδή σε μια ενδεχόμενη εφαρμογή σε στάδιο τρία σε ανθρώπους θα εμφανίζονταν παρενέργειες. Τα δεδομένα τα έχουμε όλα στα χέρια μας, αλλά χρειαζόμαστε συνεργασία με κρατικό φορέα και φαρμακευτική εταιρία για να πάμε στο επόμενο στάδιο», αποκαλύπτει.

Το μήνυμα που… σνόμπαρε ο Τσιόδρας

Εκτός από τις κρούσεις που έκανε σε διάφορους κυβερνητικούς και μη παράγοντες, ο ερευνητής Δημήτρης Ποντίκας έστειλε στις 23 Απριλίου του 2020 γραπτό μήνυμα μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας στον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, ζητώντας ακρόαση μόλις δέκα λεπτών.

«Κύριε καθηγητά, καλησπέρα σας. Παρακινούμενος από παλαιότερους συναδέλφους που γνωρίζουν τον χαρακτήρα και την ταπεινοφροσύνη σας, τολμώ να σας ενοχλήσω, ενημερώνοντάς σας σχετικά με ‘προτάσεις – λύσεις’ που αφορούν τη θεραπεία και την ολοκληρωμένη διάγνωση του SARS-COV2. Ασχολούμαι 12 έτη αποκλειστικά με την έρευνα, προωθώντας προϊόντα μιας ατομικής βιοτεχνολογικής εταιρίας, με αξιοπρεπή παρουσία στον χώρο! Από καθήκον και χωρίς υποκρυπτόμενα συμφέροντα, παρακαλώ θερμά όπως διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για ακρόαση δέκα λεπτών. Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό, Δημήτριος Ποντίκας / Ιατρός – Ερευνητής R&D Menidi Medica» ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Όπως λέει, έως σήμερα το μήνυμά του παραμένει αναπάντητο!

«Ψευδή πολλά κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά»

Ο ερευνητής από την Αιτωλοακαρνανία υποστηρίζει ότι αρκετά από τα κρούσματα που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση δεν είναι αληθή, καθώς, όπως εξηγεί, όταν κάποιος έχει θετικό rapid test, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι νοσεί από κορωνοϊό.

«Τα rapid tests δεν μετρούν ιικό RNA, δηλαδή το γονιδίωμα το ιού, αλλά ιική πρωτεΐνη, το εξωτερικό περίβλημα που είναι ίδιο και σε άλλους ιούς. Αρκετοί παραγωγοί rapid tests στις εσώκλειστες οδηγίες τους αναφέρουν ότι ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα δεν αναιρεί την πιθανότητα να πρόκειται για θετικό κρούσμα από άλλο ιό ή μικρόβιο» λέει.

Ο κ. Ποντίκας χαρακτηρίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, «μπακάλικο» τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει την πανδημία και προειδοποιεί ότι η πρόθεση να ανοίξει ανεξέλεγκτα ο τουρισμός για τους Βρετανούς είναι προκλητική.

«Δεν μπορούμε συνεπώς να κλείνουμε τα σχολεία, να ‘παγώνει’ η οικονομία και η κοινωνία να ‘βράζει, όταν δεν χρησιμοποιούνται τα σωστά διαγνωστικά εργαλεία. Η επιδημιολογική επιτήρηση της Ελλάδας περιορίζεται σε φορτηγά του ΕΟΔΥ που καλούν τον κόσμο στην πλατεία του χωριού για διενέργεια rapid test, θυμίζει δηλαδή… πλανόδιους πωλητές» λέει.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο μήνυμα του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τόνισε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Βρετανίας πως όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο πολιτικά και κοινωνικά μήνυμα.

«Δεν μπορείς ως κράτος να κλείνεις μια κοινωνία μέσα για οκτώ μήνες, να τη φέρνεις στα όρια της αντοχής της με μέτρα-ακορντεόν και μετά να δηλώνεις πως οι πολίτες κάποιας άλλης χώρας θα έρχονται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα! Έχουμε από τη μία μια ‘βιασμένη”’ελληνική κοινωνία από το 2008 κι από την άλλη επιστήμονες σπέρνουν καθημερινά τρόμο και κυβερνώντες ζητούν από τον κόσμο να κάνει υπομονή. Αυτά είναι επικίνδυνα και θα τα βρουν μπροστά τους οι κρατούντες», καταλήγει.

www.newsbreak.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Magna Cum Laude

  Με μια πρόχειρη αναζήτηση, ο κύριος Ποντίκας δεν φαίνεται σε κάποιο ιατρικό σύλλογο της χώρας, όπως δεν φαίνεται και κάποια έρευνά του.
  Η ιστοσελίδα του εργαστηρίου, περισσότερο παραπέμπει σε eshop.
  Με επιφύλαξη, καθώς δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

 2. Αθανασία Οικονόμου

  Όπως είπατε, πρόχειρη! Καλύτερα να μασάμε, παρά να μιλάμε…

  Για πατήστε στο google menidimedica και lactopast biomedix να δείτε σε πόσες χώρες είναι τα προϊόντα του και μετά μιλήστε αλλά ΕΠΩΝΥΜΑ. Ο κ. Ποντίκας μιλάει στα ελληνικά μέσα από Ιούνιο του 2020. Εσείς τι έχετε κάνει στη ζωή σας πέρα από το να κάνετε ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ αναζητήσεις;

 3. Magna Cum Laude

  Κυρία Οικονόμου,

  Σφάλλετε σε πολλά σημεία και θα σας απαντήσω σε όλα.

  Οποιαδήποτε αναζήτηση στο Google, παραμένει πρόχειρη για να εξαχθούν σοβαρά συμπεράσματα σε επιστημονικά θέματα, χωρίς το απαραίτητο υπόβαθρο. Εκτός φυσικά και αν μελετήσει κάποιος το σύνολο των ερευνών, κάτι που το θεωρώ απίστευτα δύσκολο.
  Που σημαίνει ότι και οι δυο μας έχουμε πρόσβαση στα ίδια αποτελέσματα, αλλά πιθανότατα με διαφορετικό υπόβαθρο. Γι αυτό και θα σας ρωτούσα με ποια ειδικότητα αναγνωρίζετε την μη αμφισβητήσιμη ιδιότητα του κυρίου Ποντίκα και που θα βρω το βιογραφικό του.
  Την αναζήτηση στο google μπορεί να την κάνει ο καθένας και να βγάλει τα συμπεράσματά του . Το οτι τα προιόντα του είναι σε πολλές χώρες ή οτι μιλάει στα μέσα απο τον Ιούνιο δεν τον κάνει γιατρό ( ιδιότητα που υπογράφει στο μήνυμα προς τον κύριο Τσιόδρα ). Και αυτός είναι ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου ο οποίος και παραμένει!
  Αν σας ενοχλεί η ανωνυμία μου, μάλλον ζείτε σε λάθος χώρα. Τα γραφόμενά μου, συνοδεύονται με λογικά επιχειρήματα τα οποία μπορούν έυκολα να επαλιθευθούν ή να διαψευσθούν με ανάλογα επιχειρήματα. ( το ότι είναι καλός επιχειρηματίας ή το ότι βγαίνει στα ΜΜΕ δεν είναι καν επιχειρήματα ).
  Όσο για την τελευταία σύγκριση, δυστυχώς δεν γνωρίζω τι έχει κάνει ο έτερος συγκρινόμενος για να έχω αντικειμενική άποψη.
  Θα με ενδιέφερε αν έχετε τα credentials του κυρίου Ποντίκα να μας τα παρουσιάσετε. Βλέπετε, ακόμη υπάρχει η επιφύλαξη.
  Φυσικά δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω σε επιχειρήματα τύπου ” το έγραψε το agrinionews “.
  Μέχρι τότε, σας επιστρέφω το ” καλύτερα να μασάμε, παρά να μιλάμε… “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.