Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Αιτωλοακαρνανία: καταδίκη αστυνομικών για επεισόδιο του 2014 με πολίτη

Αιτωλοακαρνανία: καταδίκη αστυνομικών για επεισόδιο του 2014 με πολίτη

Ένοχοι κρίθηκαν χθες  από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου δυο αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Η υπόθεση αφορούσε  περιστατικό που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2014 στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Λόρδου Βύρωνος στο κέντρο του Μεσολογγίου όπου οι εν λόγω αστυνομικοί, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας θέλησαν να κάνουν αστυνομικό έλεγχο σε πολίτη, τον έσυραν και τον  πέταξαν σε τζαμαρία παρακείμενου καταστήματος, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και να τραυματιστεί με κίνδυνο της ζωής του.

Αφορμή στάθηκε η συνδρομή που παρείχε ο πολίτης για την ανάρτηση ενός πανώ στο μπαλκόνι του ακατοίκητου κτηρίου.

Χαρακτηριστική υπήρξε η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως η οποία πρότεινε την καταδίκη των δύο αστυνομικών τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υπερέβησαν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια της νόμιμης αστυνομικης δράσης και ότι η συμπεριφορά τους δεν αποτελεί αστυνομικό έλεγχο αλλά αξιόποινη πράξη.

Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως και καταδίκασε τους δύο αστυνομικούς επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, οι οποίοι στη συνέχεια άσκησαν έφεση.

https://messolonghinews.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.