Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Αιτωλοακαρνανία-κορωνοϊός: ανεμβολίαστο το 34% στους άνω των 60 ετών

Αιτωλοακαρνανία-κορωνοϊός: ανεμβολίαστο το 34% στους άνω των 60 ετών

Σε 68 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι κάτω του 70% στον γενικό πληθυσμό. Στην Αιτωλοακαρνανία πλήρως εμβολιασμένο είναι το 54% στο σύνολο του πληθυσμού και το 66% στους άνω των 60 ετών. 

Το στοίχημα του εμβολιασμού συνεχίζεται για τη χώρα μας, καθώς όπως είναι πλέον κατανοητό, το εμβόλιο είναι το απόλυτο όπλο ώστε να ανακοπεί ο κορονοϊός και να επιστρέψουμε στην απόλυτη κανονικότητα. Ωστόσο τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι ο στόχος της ανοσίας απέχει, ενώ σε κάποιες περιοχές τα ποσοστά εμβολιασμένων είναι τόσο χαμηλά που δημιουργούν έντονη ανησυχία.

Σε 68 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής βρίσκεται σε ποσοστά κάτω του 70% στον γενικό πληθυσμό. Αν και η εικόνα είναι καλύτερη στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, 24 Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται κάτω από το φράγμα του 70%, με την Ευρυτανία να είναι καθηλωμένη στο 37%. Ακολουθούν η Φωκίδα με 52% και η Αρκαδία με 59%.

Στην Αιτωλοακαρνανία πλήρως εμβολιασμένο είναι το 54% στο σύνολο του πληθυσμού και το 66% στους άνω των 60 ετών. 

Στο «κόκκινο» του εμβολιαστικού χάρτη βρίσκονται πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία, Φλώρινα, Αρτα, Καβάλα, Γρεβενά). Σε 30 περιοχές της χώρας, η ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό από 70% έως 78% και μόλις σε 19 Περιφερειακές Ενότητες ξεπερνούν το 80%.

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νησιωτικές περιοχές, οι οποίες φαίνεται ότι συμμετείχαν μαζικά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ενώ ένας από τους λόγους των υψηλών ποσοστών που καταγράφουν, ιδιαίτερα κάποια νησιά, όπως για παράδειγμα η Ικαρία (102%), η Κάρπαθος (103%) και η Μήλος (109%), είναι το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες ή ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών επέλεξαν να εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

To τελευταίο δεκαήμερο πάντως οι ρυθμοί του εμβολιασμού έχουν φουλάρει και στην Αιτωλοακαρνανία και μάλιστα χθες, Σάββατο 20 Νοεμβρίου, έγιναν 1065 εκ των οποίων 383 αφορούσαν την 1η δόση και 543 την τρίτη (αναμνηστική).

https://www.reader.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.