Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιά είναι τα εμβολιαστικά κέντρα για το AstraZeneca- Σε Αιτωλικό και Θέρμο οι Αγρινιώτες 60 – 64 ετών!

Ποιά είναι τα εμβολιαστικά κέντρα για το AstraZeneca- Σε Αιτωλικό και Θέρμο οι Αγρινιώτες 60 – 64 ετών!

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα λειτουργούν και στην Αιτωλοακαρνανία δύο «ομάδες» εμβολιαστικών κέντρων, διαφορετικές για το εμβόλιο της Astra Zeneca και διαφορετικές για της Pfizer.

Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 60 – 64 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ενώ όσοι έχουν ήδη εισέλθει στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού στην Αιτωλοακαρνανία παρατηρούν πως η διαδικασία θα λάβει χώρα στα Κέντρα Υγείας Θέρμου, Αιτωλικού και Αμφιλοχίας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε εντύπωση αλλά και δυσαρέσκεια σε κάποιους πολίτες που θα απαιτηθεί να μετακινηθούν.

Ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες εξηγήσεις για τους λόγους που εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca θα γίνουν σε περιφερειακά Κέντρα Υγείας.

Στα ήδη λειτουργούντα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού (Νοσοκομεία Μεσολογγίου-Αγρινίου και Κέντρο Υγείας Αγρινίου) είναι σε εξέλιξη η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε άλλες ηλικιακές ομάδες και κάθε νέο ραντεβού τοποθετείται σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο. Στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου τα ραντεβού είναι κλεισμένα μέχρι 4 Απριλίου. 

Είναι εξάλλου διαφορετικές οι εμβολιαστικές διαδικασίες με το εμβόλιο της Pfizer και της Astrazeneca και δεν είναι προτιμητέο να λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα.

«Μα, και από όλες τις άλλες περιοχές του Νομού μετακινούνται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι για να υποβληθούν στο εμβόλιο της Pfizer. Κάποιοι θα κάνουν την αντίστροφη διαδρομή…», είναι ο αντίλογος για το γεγονός πως από Αγρίνιο-για παράδειγμα- θα απαιτηθεί μετακίνηση σε άλλα σημεία για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε δήλωσή του εξάλλου ο διευθυντής του Κ.Υ Αιτωλικού, Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών στους χώρους του  αναφέρει:

«Το κέντρο Υγείας Αιτωλικού από τη Δευτέρα 15/02/2021 είναι πανέτοιμο, βάσει προγράμματος, να υποδεχθεί για εμβολιασμό τους συνανθρώπους μας στα πλαίσια της πανελλήνιας προσπάθειας εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19.»

Σημειωτέον πως μέχρι χθες, Τετάρτη 10/2/21, οι εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία ανήλθαν σε 4480 ενώ 1004 άτομα έλαβαν και τις δύο δόσεις.

Την Παρασκευή εξάλλου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό (με Pfizer) της ηλικιακής ομάδας 75-79.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Κώστας

    Δηλαδή είναι λογικη ότι επειδή μετακινούνται 1.000 κάτοικοι από Αιτωλικό προς Αγρίνιο, να μετακινηθούν 100.000 από Αγρίνιο σε Αιτωλικό; Αλλα κέντρα το Αγρίνιο δεν έχει , ώστε να γινόταν εκεί ο εμβολιασμός;

  2. Ανώνυμος

    Ντροπη να μην εχει κεντρο για εμβολιασμο στο αγρινιο.καλα το αγρινιο μια zωη τελευταιο.ετσι και εμεις ,οι φουληδες και οι φουλες,θα σκεφτουμε τι θα ψηφισουμε.τι ειναι 100.000 ψηφοι;τιποτα.αφου δεν μας προστατευετε,ας σας ψηφισει το αιτωλικο,το μεσολογγι και το θερμο..οι ψηφοι θα παγωσουν..παρε zακετα,παρε zακετα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.