Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Αιτωλοακαρνανία: Συνεδρίασαν τα σωματεία των συνταξιούχων ενόψει της απεργίας της 10ης Ιουνίου

Αιτωλοακαρνανία: Συνεδρίασαν τα σωματεία των συνταξιούχων ενόψει της απεργίας της 10ης Ιουνίου

Συνεδρίασαν τα σωματεία των συνταξιούχων ενόψει της απεργίας της 10ης Ιουνίου. H ανακοίνωση:

Έγινε με επιτυχία  η σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων , σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία του νομού Αιτωλ/νίας .

Στη σύσκεψη  παρευρέθηκαν οι συνάδελφοι Τάτσης Παντελής , Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων ΟΑΕΕ,  Μάκκας Λέανδρος , οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και ο Νάκης Γιάννης , Ταμίας της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Δημοσίου.

Πήραν επίσης μέρος τα εφτά συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του νομού  και συγκεκριμένα  του Ι.Κ.Α, ΟΑΕΕ Αγρινίου- Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου , Δημοσίου, Αστυνομικών Ακαρνανίας  και του Ταμείου Εμπόρων.  Από το Ι.Κ.Α  ήταν και οι Διοικούσες Επιτροπές  των παραρτημάτων Αμφιλοχίας , Μεσολογγίου και Ναυπάκτου .

Πρόεδρος της σύσκεψης εκλέχτηκε  ο συνάδελφος Δημητρουλής  Γιώργος , ο οποίος  άνοιξε  και τις εργασίες . Καλωσόρισε  τους συναδέλφους  από τις Ομοσπονδίες, καθώς  και τις διοικήσεις των σωματείων και των  παραρτημάτων του Ι.Κ.Α.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με το συνάδελφο Παντελή Τάτση , Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.

Οι συνταξιούχοι, ανέφερε στην εισήγησή του , πλήρωσαν  βαρύ τίμημα,  αφού  από τους 12.000  νεκρούς της πανδημίας  οι 10.000  ήταν συνταξιούχοι. Οι περισσότεροι θα ζούσαν αν ήταν καλύτερα  οργανωμένο και στελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας . Μας εξοργίζει η δήλωση Πισσαρίδη  ότι  οι σημερινοί συνταξιούχοι  τρώνε τις  εισφορές  των παιδιών τους. Υπάρχουν  μειώσεις  στις  αναπηρικές συντάξεις  και συντάξεις  χηρείας  λόγω  προσωπικής διαφοράς .Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα  στην έκδοση συντάξεων , αφού συνεχίζονται να παρατηρούνται   τεράστιες καθυστερήσεις. Ότι κερδίσαμε,  το κερδίσαμε  με αγώνα. Στις μέχρι τώρα  συγκεντρώσεις μας η παρουσία μας ήταν ικανοποιητική , παρά τα προβλήματα της πανδημίας.  Αγώνας  μαζικός, αγώνας ενωτικός έτσι ώστε ο νέος νόμος  έκτρωμα του Χατζιδάκη  να έχει την τύχη  του νόμου Γιαννίτση.  Συνεχίζουμε αγωνιστικά. Το δίκιο θα κριθεί στο πεζοδρόμιο.

Αμέσως μετά το λόγο  πήρε ο συνάδελφος  Μάκκας Λέανδρος  , οργανωτικός γραμματέας  της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων  Ι.Κ.Α.

Ξεκινώντας την εισήγησή του  ανέφερε  ότι  μπορεί κατά   την διάρκεια  της πανδημίας  να περιορίστηκαν  οι συγκεντρώσεις  , όμως ήμασταν  σε καθημερινή επαφή  με τα σωματεία  και παρόντες  στις κινητοποιήσεις  της εργατικής τάξης . Η δράση μας  ήταν  προσεκτική , η εφημερίδα έβγαινε συνεχώς  καθώς  επίσης   και δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Ψηφίσματα  στέλναμε  στα αντίστοιχα υπουργεία  προωθώντας  τα αιτήματα μας  .

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει  την  αντεργατική πολιτική της  προηγούμενης  κυβέρνησης   του ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας  τώρα το 8ωρο, προωθώντας  10ωρη και 12ωρη εργασία . Οι συνταξιούχοι από τις περικοπές  που έχουν γίνει  πληρώνουν  κάθε χρόνο 8 δισεκατομμύρια . Συνεχίζουμε αγωνιστικά  διεκδικώντας τα δίκια των συνταξιούχων.

Συνέχισε με την τοποθέτησή του ο συνάδελφος  Νάκης  Γιάννης , Ταμίας της Ομοσπονδίας  του Δημοσίου.

Η ομοσπονδία μας  εκπροσωπεί 56 σωματεία. Στόχος μας είναι να γίνουν αρχαιρεσίες  στα σωματεία μας , όταν η πανδημία το επιτρέψει . Η σημερινή  κυβέρνηση  συνεχίζει  στις ράγες  της προηγούμενης αφαιρώντας  συνεχώς κατακτήσεις και δικαιώματα. Μόνη ελπίδα  εργαζομένων και συνταξιούχων είναι οι μαζικοί, ενωτικοί  αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας .

Παρέμβαση για το σωματείο συνταξιούχων  Ι.Κ.Α. νομού Αιτωλ/νίας  έκανε ο Πρόεδρός του , Δημητρουλής Γιώργος.

Αναφέρθηκε στην ένταση στην περιοχή  και γενικότερα   στους κινδύνους  που δημιουργούνται  για την ειρήνη. Με την πανδημία ζήσαμε  και ζούμε ξεχωριστές στιγμές . Η διαχείριση  από την κυβέρνηση  γίνεται  με βάση  τα κέρδη  των επιχειρηματικών ομίλων . Υποχρεωθήκαμε   σε περιορισμένη δράση αλλά  παράλληλα στηρίξαμε  συμβολικά  ότι αγωνιστικό γινόταν. Έρχονται  νέα μέτρα  μείωσης  της τιμής της εργατικής δύναμης. Ξηλώνουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης  . Μας μένει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Θα παλέψουμε  για κοινή δράση των συνταξιούχων παντού. Για  ενίσχυση  της συνεργασίας των σωματείων των συνταξιούχων  του νομού .

Προχωράμε  σε συνεδρίαση της διοίκησης  και των διοικουσών επιτροπών  των παραρτημάτων μας  σε Αμφιλοχία- Μεσολόγγι- Ναύπακτο. Σε συσκέψεις  και συνελεύσεις .

Το σωματείο μας θα προτείνει στα σωματεία του νομού  τέλος Ιούνη , ανάλογα  και με τις επιδημιολογικές εξελίξεις , να οργανώσουμε  μαζί συγκεντρώσεις  διεκδίκησης  σε Αγρίνιο- Αμφιλοχία- Μεσολόγγι- Ναύπακτο .

Προετοιμαζόμαστε για τη συγκέντρωση της Αθήνας την 1η Οκτώβρη , μέρα των συνταξιούχων .

Στηρίζουμε την απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη , για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.  Καλούμε τους συνταξιούχους  στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στο νομό.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε  και με παρεμβάσεις  από τα υπόλοιπα  σωματεία. Κοινό σημείο των ομιλιών ήταν η ενότητα δράσης, η μαζικοποίηση των σωματείων και ο αγωνιστικός δρόμος .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.