Τρίτη, Αύγουστος 20, 2019

Ακατάληπτη χώρα που μετρά δεκαπέντε νεκρούς από βροχή

sym

«Εισαγγελική παρέμβαση για την κακοκαιρία στην Αττική», ήταν-να μη σώσω να σηκωθώ από δω που κάθομαι-ο τίτλος της ημέρας σε γνωστή αθλητική ιστοσελίδα που έχει γιγαντωθεί τόσο πολύ που έχει φτιάξει και άλλες ιστοσελίδες σαν shops in a shop που λένε και οι καπιταλιστές.

Ο άνθρωπος που ήταν υπηρεσία την ώρα που το Θριάσιο Πεδίο επέστρεφε στην αρχαιότητα ήθελε να γράψει «εισαγγελική παρέμβαση για τους 15 νεκρούς από τις νεροποντές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί». Το έκανε για να γλιτώσει εντυπώσεις από την κυβέρνηση; Δεν νομίζω, είναι αδιανόητο κάτι τέτοιο. Λάθος ήταν, ίσως λάθος από προτίμηση πάντως λάθος.

Τι μπορείς να πεις σε μια χώρα που βρέχει πολύ και πεθαίνουν 15 άτομα, δύο κινδυνεύουν και ένας αγνοείται; Ότι μπάζωσαν τα ρέματα; Μα είναι το τσαρδί του καθενός. Σε τούτη την χώρα δυο φορές τον χρόνο νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα και ο Λαός βάζει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς ούτε να τσαντιστείς πια. Το Πολυτεχνείο έφτασε στο σημείο που αναμενόταν από χρόνια, κάποιοι το κατέλαβαν και απλά δεν γίνονται οι γιορτές που έχουμε συνηθίσει από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας.

Απλά δεν γίνονται οι γιορτές διότι κάπου 100 άτομα αποφάσισαν ότι κάνουν κατάληψη, πιο καταληπτική από τις καταλήψεις των άλλων καταληψιών που ήθελαν να καταλάβουν έναν κατειλημμένο τόπο για κάποιον ακατάληπτο λόγο! Η προηγούμενη πρόταση θα μπορούσε να στείλει στο τρελάδικο τον οποιοδήποτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της γης, όχι όμως στην Ελλάδα.

Οι φερόμενες ως φοιτητικές νεολαίες έβγαλαν την θλιβερή ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων. Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ανακοίνωση μέσα από τα σπλάχνα του προηγούμενου αιώνα, εκεί που έχουν μείνει όσοι ακόμα χρησιμοποιούν την έκφραση «δυνάμεις καταστολής» και «αντικειμενικά(speaking)η κατάληψη…», κλπ, κλπ, εις το διηνεκές.

Εκατό άτομα είναι λέει «μέσα» τα 30 είναι από τον βορρά της Ευρώπης και 15 είναι(«σύμφωνα με πληροφορίες»)από όμορη βαλκανική χώρα που αν πας να καταλάβεις πανεπιστήμιό της σε βρίσκουν στο χαντάκι.

Τι σημασία έχει πια; Τίποτε δεν έχει σημασία στη χώρα που βρέχει και πεθαίνουν 15 άτομα.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.