Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2020

Ακόμα δεν είδαν την Τριχωνίδα να αξιοποιείται άρχισαν την γκρίνια!

 

Η είδηση ότι προχωρά το θέμα της μελέτης για την ανάπλαση της περιμέτρου της Τριχωνίδας και για την αξιοποίηση  του τόπου που δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες έκανε μεγάλο «γκελ» στον κόσμο. Η πλειοψηφία το είδε πολύ θετικά το θέμα, με τις γνωστές ενστάσεις βέβαια μήπως είναι κάτι προεκλογικό κλπ, κλπ. Ανθρώπινα πράγματα δηλαδή, συμβαίνουν αυτά, στην πολιτική δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι τέτοια.

Όμως μαζί με όσους είπαν «επιτέλους κάτι να γίνει», πετάχτηκαν ήδη οι μόνιμοι ανησυχούντες, εκείνοι που πολύ τους αρέσει έτσι όπως είναι το πράγμα, για κάποιους δικούς τους απροσδιόριστους λόγους. Τυπικά, πρόκειται για την γνωστή θεωρία πως ό,τι και να κάνεις σε ένα οικοσύστημα σαν την Τριχωνίδα τελικά θα κάνεις κακό!

Είναι φοβερό αλλά όλοι αυτοί οι φίλοι μας πάνε στα Γιάννενα τον χειμώνα και βολτάρουν στο πλακόστρωτο γύρω από την λίμνη. Πάνε για χιόνια στην λίμνη Πλαστήρα για να μην πούμε για τους άλλους που πάνε στο Κόμο ή σε άλλα μέρη για πλουσίους που κάνουν αγώνες στην Ελλάδα αλλά έχουν τα λεφτά στο εξωτερικό και βλέπουν πως πλουτίζει ο κόσμος μαζί με την οικολογία. Άρχισαν λοιπόν οι γκρίνιες μην καταστρέψουμε το περιβάλλον που έχουμε σχεδόν καταστρέψει!

Νομίζετε ότι είμαστε οι μόνοι πολεμιστές κατά της όποιας εξέλιξης; Κάνετε λάθος είναι πανελλήνιο το φαινόμενο. Ό, τι βλέπετε και ακούτε εδώ για τέτοια θέματα, όπως η Τριχωνίδα, ισχύουν και για τα αιολικά πάρκα και για την διαχείριση των σκουπιδιών και τόσα άλλα. Βλέπετε την φωτογραφία; Είναι από την Σκύρο φέτος, το 2018, και δείχνει πως ο λαός κι ο κλήρος(!), μαζί με κάτι εργάτες με φόρμες μπροστά, πολεμούν ένα τέρας που μοιάζει με ανεμόμυλο αλλά είναι μέρος αιολικού πάρκου!

Την ώρα που άλλες χώρες έχουν απεξαρτηθεί από πετρέλαια και φυσικά αέρια εμείς πανηγυρίζουμε για λιγνίτες και θέσεις εργασίας στους υδρογονάνθρακες. Και, την ώρα που οι λίμνες παντού είναι τόποι αναψυχής και ανόδου του βιοτικού επιπέδου, εμείς ακούμε κάτι τύπους που θέλουν τις ακτές της λίμνης μόνο για να ανάβουν φωτιές να ψήσουν καμιά τσουρούκλα!

Τώρα που καταργείται και η Βιολογία γενικής κατεύθυνσης στην τρίτη Λυκείου και δεν θα διδάσκεται η θεωρία της Εξέλιξης στο πιο κατάλληλο σημείο της μαθητικής θητείας, μπορούμε να αναρωτηθούμε τι πήγε στραβά με την εξέλιξη τούτης της ρημάδας της χώρας. Θα μας βοηθούσαν τα λατινικά που έχουν πολιτικούς και νομικούς όρους όσο  και τα ελληνικά αλλά τα εξοβελίζουμε κι αυτά από την τρίτη Λυκείου και μάλλον τα πάμε στην πρώτη! Τι να περιμένεις με τέτοια εκπαιδευτική παράνοια. Πάει μετά ο κόσμος στα ανώτατα ιδρύματα και ξεκινάει φροντιστήριο στα… κινήματα.

Μετά μένει και άνεργος ή επιδιώκει να είναι άεργος ή πρώιμος συνταξιούχος κι αντί να κοιτάξει να κάνει οικογένεια, όλη μέρα είναι στο facebook και κάνει «αγώνες». Για τα νερά, τα βουνά, τα δικαιώματα, τους ξένους, τους ντόπιους, τα ζώα, τα πάντα όλα…

Γ. Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.