Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2020

Ακόμη αναμένονται οι έξι μόνιμοι γιατροί στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Αγρινίου

Μια από τις εξαγγελίες που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και στις οποίες είχε δοθεί έμφαση και σε τοπικό επίπεδο, ήταν η λειτουργία όλων των τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων. Στο νοσοκομείο Αγρινίου είχε εξαγγελθεί η στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ)με έξι μόνιμους γιατρούς.

Αυτό αναμενόταν να αποφορτίσει την λειτουργία του υπόλοιπου νοσοκομείου, καθώς είναι γνωστό ότι αυτός  τομέας σε ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως είναι του Αγρινίου πολύ συχνά μπλοκάρει κάθε άλλη λειτουργία πηγαίνοντας πίσω κάθε προγραμματισμό σε χειρουργεία, εξετάσεις κλπ.

Όμως ΤΕΠ επανδρωμένο με μόνιμους γιατρούς δεν λειτουργεί με ότι αυτό συνεπάγεται. Που βρίσκεται όμως η όλη διαδικασία; Και γιατί δεν έχει γίνει κάτι παρά τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει μέσα στο 2018;

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την απουσία μόνιμων  γιατρών στο ΤΕΠ, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου, Κώστας Μπακόπουλος δίνει την δική του διάσταση για τις καθυστερήσεις: «Πρόκειται για πέντε θέσεις για τις οποίες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά τα 2/3, όμως μένει το τελικό στάδιο της μοριοδότησης. Κάποια στιγμή η διαδικασία μπλόκαρε και κατέστη πολύ χρονοβόρα, παρότι υπάρχουν πολλά θετικά σε αυτήν. Κι αυτό γιατί σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει αξιοκρατικά κριτήρια κι ας φώναζαν κάποιοι όταν ανακοινώθηκε. Εμπλέκονται ειδικές εισηγήσεις, συμβούλια κρίσεων και μοριοδότησης και, όπως είπα, είναι αργές οι εξελίξεις, καθώς αφορούν σε όλη τη χώρα. Εμείς πιέζουμε, ως ένωση, από την δική μας πλευρά. Πάντως, ένα ακόμη πρόβλημα που έχει προκύψει είναι αυτό με την θέση του διευθυντή καθώς ο διαγωνισμός για την θέση αυτή ειδικά  έχει κηρυχθεί άγονος και πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Οι δύο που μπορούσαν να διεκδικήσουν την θέση διευθυντή από το νοσοκομείο μας προτίμησαν ο ένας το νοσοκομείο Ρίου και ο άλλος το αντίστοιχο της Κορίνθου».

Όπως εξηγεί επίσης ο κ. Μπακόπουλος, για το συγκεκριμένο ζήτημα των ΤΕΠ αλλά και για τα πολύ σημαντικά ζητήματα των προβλημάτων της ΜΕΘ και της βίας που υπάρχει εντός του νοσοκομείου από εξωγενείς παράγοντες(σ.σ. ο κ. Μπακόπουλος ζήτησε αναφορά ειδικά σε αυτό το ζήτημα), θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και συνέντευξη Τύπου μέσα στο φθινόπωρο.

Από την πλευρά του, ο υποδιευθυντής της 6ης ΥΠΕ, Μιλτιάδη Ζαμπάρας, κάνει λόγο για έξι μόνιμους γιατρούς στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Αγρινίου και 110 θέσεις συνολικά σε όλη την Ελλάδα. «Η διαδικασία είναι όντως χρονοβόρα και υπήρξαν καθυστερήσει γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο με στόχο την περισσότερη αξιοκρατία. Όμως θεωρώ ότι οι ενέργειες έχουν ξεκινήσει και πάλι μέσω του συμβουλίου μοριοδότησης. Επίσης εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι μόνιμοι γιατροί που επιδιώξαμε να συγκροτήσουν ένα μόνιμο ΤΕΠ στο νοσοκομείο Αγρινίου θα είναι μια πραγματικότητα, πράγμα που θα είναι ένα θετικό αποτύπωμα γενικά για την περιοχή. Ενδιαφέρον πάντως υπήρξε από γιατρούς», εκτιμά ο κ. Ζαμπάρας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σύγκλιση του συμβουλίου μοριοδότησης που επρόκειτο να γίνει τη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και θα προωθούσε σημαντικά τις διαδικασίες. Αναμένονται τα αποτελέσματα, σε αυτό το πολύ νευραλγικό κομμάτι ενός νοσοκομείου, στον απόηχο πάντως και της μη συμπερίληψης του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας στο ΦΕΚ για τους νέους διοικητές νοσοκομείων. Κάτι που, πάντως, δεν αποτελεί καλό νέο για παρόμοια θέματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.