Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Ακόμη αναζητείται λύση για την ηλεκτροδότηση του 6ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

Ακόμη αναζητείται λύση για την ηλεκτροδότηση του 6ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

Όλο και περισσότεροι γονείς  παιδιών του 6ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου, που στεγάζεται στην οδό Αργυροκάστρου, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που υπάρχουν καθώς μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής εκατοντάδες παιδιά που θα πήγαιναν σε παιδικούς σταθμούς τώρα έπρεπε να πάνε σε νηπιαγωγεία αλλά οι υποδομές δεν ήταν έτοιμες.

Έτσι στο 6ο Νηπιαγωγείο απαιτήθηκε μια επιπλέον  αίθουσα για να φιλοξενήσει τα παιδιά, όπου όμως δεν υπάρχει ρεύμα!

Ο λόγος είναι πως ο χώρος που βρέθηκε και αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί έχει προβλήματα ιδιοκτησιακής φύσης που μέχρι να λυθούν κάνουν αδύνατη την ηλεκτροδότηση με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την θέρμανση, την λειτουργικότητα κλπ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» Ηλίας Παπαχρήστος επιβεβαιώνει το πρόβλημα που προέρχεται από την ιδιοκτησία με την ηλεκτροδότηση να γίνεται από παρακείμενο χώρο!

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο το 6ο Νηπιαγωγείο είναι μόνο μια από τις περιπτώσεις σχολικών μονάδων με τέτοια ζητήματα, παρόμοια είναι και η περίπτωση του 19ου Δημοτικού όπου ήδη μια τάξη λειτουργεί με 25 παιδιά παρότι  δεν προβλέπονται τάξεις με πάνω από 22 παιδιά. Όμως, παρότι έχει βρεθεί χώρος για να γίνει αίθουσα, αυτός δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί και δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά.

«Υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως αίθουσες σε κοντέινερ, αίθουσες που βάζουν υγρασία κλπ, όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ο προγραμματισμός που δεν έχει γίνει με την υποχρεωτική διετή προσχολική αγωγή. Μέσα σε μια τριετία από όταν αποφασίστηκε έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, ο δήμος Αγρινίου μπήκε φέτος στην διαδικασία αλλά δεν ήταν έτοιμες οι υποδομές», εξηγεί ο κ. Παπαχρήστος.

Ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης δήλωσε στο agrinionews.gr πως το ζήτημα του 6ου Νηπιαγωγείου είναι θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος για την νέα αίθουσα που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Αυτό θα λυθεί από τις υπηρεσίες του δήμου εντός λίγων ημερών και με την ενεργοποίηση του ιδιοκτήτη. «Είναι κάτι που το έχουμε αναλάβει και το έχουμε ήδη επισπεύσει, θα λυθεί πριν από τις γιορτές. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με την θέρμανση με ένα σώμα air condition που ήδη έχει παραγγείλει ο δήμος».

Πάντως να σημειωθεί πως το θέμα είχε αναδειχθεί και πάλι πριν από έναν και πλέον μήνα αλλά δεν λύθηκε. Τότε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου, Σπύρος Αδάμης, είχε δηλώσει πως «αν δεν υπάρξει επίλυση του προβλήματος τις επόμενες 4-5 ημέρες υπάρχει η πρόθεση να μετακομίσει το νηπιαγωγείο».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Γιωργος

    Ας ενημερωθουν οι υπευθυνοι ότι το air condition είναι στην αίθουσα του νηπιαγωγειου εδω και δέκα μερες! Δεν μπορει ομως να λειτουργησει χωρίς ρευμα! !!

  2. Γιωργος

    Άς ενημερωθουν οι υπεύθυνοι ότι το air condition είναι τοποθετημένο στην αίθουσα του Νηπιαγωγειου εδώ και δέκα μέρες! !! Δεν λειτουργεί όμως χωρίς ρεύμα! !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.