Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Άκτιο- Αμβρακία: αποφασισμένο το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει το έργο

Άκτιο- Αμβρακία:  αποφασισμένο το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει το έργο

aktio-amvrakia-agrinionewsΣτη διάλυση των συμβάσεων με δύο εταιρίες που είχαν αναλάβει να κατασκευάσουν τμήματα του έργου οδικής σύνδεσης του Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών.
Σύμφωνα με την απόφαση η πρώτη εταιρία με την επωνυμία «Consorzio Stabile ITALIMPRESE S.CaR.L» δεν εκτελεί εργασίες παρότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κατασκευή μεγάλου μέρους εργασιών, ενώ τελευταία πιστοποίηση στο έργο έγινε το 2015.
Επίσης δεν έχουν υποβληθεί μια σειρά από απαραίτητες για το έργο μελέτες.Η αντίστοιχη απόφαση του Υπουργείου για την διάλυση της σύμβασης με την «ΙΟΝΙΟ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.»υπογραμμίζει ότι η ανάδοχος Κοινοπραξία σε διάστημα 3 ετών δεν εκτέλεσε καμία εργασία όπως φαίνεται και από την μοναδική πιστοποίηση η οποία κατατέθηκε εντός του 2015.
Αυτό είχε αποτέλεσμα να εκτελεστεί το 41% των εργασιών, ενώ αν είχαν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις θα είχε προχωρήσει το 75%του αντικειμένου της σύμβασης.
Με αυτή του την απόφαση το Υπουργείο Υποδομών φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει το έργο Άκτιο-Αμβρακία και όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει η δημοπράτηση των υπολειπόμενων εργασιών του “προβληματικού” αυτού οδικού έργου η υλοποίηση του οποίου έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό.
/www.epiruspost.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.