Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Ακτιβισμός: Πως η νοητική ελίτ του διαδικτύου προσπερνά τις ντουντούκες στις πλατείες

Ακτιβισμός: Πως η νοητική ελίτ του διαδικτύου προσπερνά τις ντουντούκες στις πλατείες

anonymousΣτο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκονται οι πληστειριασμοί σπιτιών. Και όσο είναι σε εξέλιξη τα παραδοσιακά μέσα εκτέλεσης των αποφάσεων ( χειρόγραφες πράξεις, δια ζώσης δίκες), εξίσου δια ζώσης επιχειρούνται να αποτραπούν.

Άλλωστε τα ακτιβιστικά κινήματα, οι απεργοί, οι διαδηλωτές πάντα έδιναν έμφαση στην αποτροπή του εφαρμοστικού πλαισίου μιας δύσκολης ή καταστροφικής για αυτούς απόφαση, όταν νομοθετικά δεν μπορούσαν να την επηρεάσουν.

Π.χ στα καπνεργοστάσια δια ζώσης έκαναν απεργίες, όταν κάποιος απολύονταν. Αν η ίδια η διαχείριση του εργοστασίου δεν ματαίωνε την απόλυση, τότε προχωρούσαν στο επόμενο βήμα να το καταλάβουν.

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα. Το εφαρμοστικό κομμάτι έχει αποδημήσει από τα πρωτόκολλα και τις αίθουσες το γραφείων. Βρίσκεται άυλο στο διαδίκτυο. Κανένα νόημα δεν θα έχει, όταν όλα περάσουν εκεί. Ακόμα και αν καταλάβεις κτίρια ή υπηρεσίες ή δικαστήρια, η διοικητική πράξη θα έχει γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να φύγει ένα Πανεπιστήμιο,ένα αστυνομικό τμήμα, να κατασχεθεί ένα σπίτι ή οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Ποιο είναι το τελευταίο ανάχωμα για τον ακτιβισμό; Να μπει μπροστά ώστε να μην πάρουν το σπίτι κάποιου, όταν έρθουν να το βγάλουν έξω όταν έγινε στην Ισπανία.

Στην περίπτωση όμως που κλείνει κάτι για να ανοίξει αλλού, τότε με το απλό άνοιγμα αλλού, όπως π.χ. με ένα σχολείο ή Πανεπιστήμιο, ακυρώνεται αυτόματα η λειτουργία του προηγούμενου χώρου.

Και φτάνουμε στο τοπικό δια ταύτα: Πλέον οι απρόσωπες και άυλες γραφειοκρατικές πράξεις δεν έχουν τόπο και χώρο, έχουν το διαδίκτυο. Πλέον η κατάληψη ενός κτιρίου στο Αγρίνιο θα είναι ανώφελη με εξαίρεση τις παραπάνω περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν.

Και εδώ έρχεται το ακτιβιστικό κίνημα να ζητήσει χέρι βοηθείας προς τους ακτιβιστές του διαδικτύου. Εδώ όμως οι όροι είναι διαφορετικοί. Οι anonymous ή οποιοσδήποτε θεωρείται ακτιβιστής στο διαδίκτυο ή χάκερ ή όπως άλλιως τον κρίνουν διαφέρει. Hacker δεν μπορεί να είναι ένας κοινός θνητός. Hacker ή ακτιβιστής του διαδικτύου πρέπει να είναι πνευματική ελίτ, να έχεις ένα iq πάνω από τον ευρύ μέσο όρο και επιπλέον να έχεις μυηθεί αρκετά με τα μυστικά των νέων τεχνολογιών.

Η νοητική αυτή ελίτ μπορεί να τα βάλει με κράτη, οντότητες άρτια οργανωμένες όπως απέδειξε με τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές σελίδες και στη σελίδα των πληστειριασμών.  Η νοητική ελίτ απέχει τόσο από την πραγματικότητα που δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να παταχθεί, παρά μόνο από όμοιους της.

Πλέον ο ακτιβισμός απαιτεί απεγνωσμένα απόκοσμους σωτήρες από το υπερπέραν. Μέχρι τότε οι πλατείες των πόλεων θα παραμείνουν άδειες.

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    καλα ετσι σου παν να λες…απ τον καναπε μην ανοιξει ρουθουνι και σας χαλαει τη σουπα….δε σφαξανε…η νοητικη ελιτ με ποιον τροπο θα απαιτησει ενα ευρο αυξηση στο μεροκαματο….;;;την οργανωση στους χωρους δουλειας τρεμετε….οχι το τουιτερ ουτε το γουικι λικς

  2. Ανώνυμος

    αδιοριστε επιχειρηματια περνα απ το ταμειο να πληρωσεις τον ενφια,τον εφκα,το φορο στη βενζινη,το φορο στα προφυλακτικα,την εφορια,το φροντιστηριο του παιδιου σου,δωσε φακελλακι στο γιατρο να σε ξεγεννησει,πληρωσε το προστιμο απ την καμερα στη νεαπολη επειδη ετρεχες με μισο χιλιομετρο παραπανω,αλλιως πληρωσε τα εκατο διοδια στον καθε μπομπολα,κατσε να γατσομαλλιασεις απ το κρυο χωρις πετρελαιο και μετα αν σου περισεψει μισο ευρο τραβα στην ουρα του λιντλ,με το καλυτερο εργασιακο περιβαλλον παγκοσμιως ,μπας και φας κανα ληγμενο σαλαμι,με εντολη της ΕΕ,που δε το τρων ουτε τα σκυλια….το τρων τα μαντροσκυλα ομως και κοιταν τον ουρανο…δικαιη αναπτυξη ολοι ευχαριστημενοι…ολα μελι γαλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.