Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές και εκδηλώσεις στους δήμους Ξηρομέρου και Ακτίου- Βόνιτσας

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές και εκδηλώσεις στους δήμους Ξηρομέρου και Ακτίου- Βόνιτσας

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση την απόφαση με την οποία ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις εξαιτίας των συμπτωμάτων του κοροναϊού. Άμεσα αναμένονται και οι αποφάσεις των δημοτικών αρχών για τις οποίες ουσιαστικά είναι μονόδρομος να συνταχθούν με την κυβερνητική απόφαση.

Η δημοτική αρχή Ξηρομέρου έλαβε απόφαση ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων που γίνονται σε διάφορα σημεία του δήμου (Αστακός, Μύτικας, Κανδήλα κ.α.) έστω κι αν δεν συμμερίζεται σε απόλυτο βαθμό τις ανησυχίες. Αντιστοίχως η δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας. Δεν θα γίνει εξάλλου ουτε η εκδήλωση για τα Κούλουμα στον Άγριλο που οργάνωναν απο κοινού οι δήμοι Αμφιλοχίας και Ακτίου-Βόνιτσας.

Θυμίζουμε πως η απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών αναφέρει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και η ματαίωση των εκδηλώσεων γίνεται με εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Προειδοποιεί μάλιστα με κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν, θέλοντας να προλάβει κάποιους που θα θελήσουν να κάνουν τα καρναβάλια παραβαίνοντας τις διαταγές.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση  με αποδέκτες τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.