Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ακυρώθηκε επίσημα το έργο για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας

Ακυρώθηκε επίσημα το έργο για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας

9f1c7e4b076a637e2f48ddf988ac877e_LΟριστικό τέλος έδωσε η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να ακυρώσει τον “παγωμένο” διαγωνισμό για την κατασκευή της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Λευκάδας-Αιτωλοακαρνίας.

Σύμφωνα με την από 31.5.2016 απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζης, ο διαγωνισμός ακυρώνεται για τους παρακάτω λόγους:

-Αντίρρηση των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ως έργο παραχώρησης

-Επέλευση του καταστροφικού σεισμού της 17ης Νοεμβρίου που “απαιτεί την εκ νέου ιεράρχηση και σχεδιασμό των απαιτούμενων έργων υποδομής”.

Όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της απόφασης “στην παρούσα φάση η Αναθέτουσα Αρχή συμμεριζόμενη τις ανωτέρω αντιρρήσεις και προβληματισμούς δεν ενδιαφέρεται για την κατασκευή του και σύμφωνα με τα άρθρα 6.1 και 6.2 της Προκήρυξης δύναται να ακυρώσει το διαγωνισμό μετά από γνώμη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού” (η οποία επίσης συμφώνησε στην ακύρωση του διαγωνισμού.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε το αναμενόμενο τέλος για το έργο της Μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του έργου: υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας – Ν. Αιτωλοακαρνανίας” και φυσικά τελειώνει και η “περιπέτεια” για τους 2 μονομάχους που έκδήλωσαν ενδιαφέρον, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την παράγραφο 6.5 του τεύχους δημοπράτησης την οποία επικαλείται η απόφαση του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ αν ο διαγωνισμός ακυρωθεί (…) οι Διαγωνιζόμενοι δεν δικαιούνται αποζημίωσης.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο παραχώρησης που ακυρώνεται μετά τον Αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη. Ο μόνος διαγωνισμός που διασώθηκε και προχωρά από τη νέα γενιά αυτών των έργων είναι η Υποθαλάσσια Σαλαμίνας με το σχετικό διαγωνισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.