Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Αλαλούμ με τα self τest σε γυμνάσια του Αγρινίου-οργή γονέων

Αλαλούμ με τα self τest σε γυμνάσια του Αγρινίου-οργή γονέων

Πολλές απορίες και οργισμένες αντιδράσεις γονέων προκάλεσε η στάση των διευθύνσεων δυο γυμνασίων του Αγρινίου να απαιτήσουν από τους μαθητές την επίδειξη σήμερα, Δευτέρα, των self tests για τον κορωνοϊο.

Δεκάδες μαθητές κλήθηκαν μάλιστα επιτακτικά να αποχωρήσουν από το σχολείο και να επιστρέψουν με τα self test ανά χείρας. Ανήλικα παιδιά δηλαδή αναγκάστηκαν σε αποχώρηση και μετακίνηση τους την ώρα που θα έπρεπε να βρίσκονται στις τάξεις τους.

Ως γνωστόν η επίδειξη των self tests προβλέπεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή και όχι κάθε Δευτέρα . Η σχετική υπουργική απόφαση ακολουθείται απ’ όλα τα σχολεία και για το λόγο αυτό προκαλεί ερωτήματα η στάση των δύο Γυμνασίων που προκάλεσε αναταραχή σε οικογένειες.

Γονείς επικοινωνήσαν με το agrinionews.gr αλλά και με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως υποστηρίζουν εκφράζοντας την ενόχληση τους.

«Σήμερα Δευτέρα ο γιος μου, καθώς και πολλά άλλα παιδιά, δεν έγινε δεκτός στο Σχολείο διότι δεν είχε μαζί του την Βεβαίωση. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Διεύθυνση του Σχολείου με ενημέρωσαν ότι την νέα βεβαίωση θα πρέπει να την φέρουν μαζί τους οι μαθητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Τι ισχύει τελικά; Σε όλα τα Σχολεία από ότι ξέρω η βεβαίωση δίνεται κάθε Τρίτη-Παρασκευή», ανέφερε γονιός στο agrinionews.gr.

Πέραν της τυπολατρίας ή μη της διαδικασίας που καλόν είναι η αρμόδια διεύθυνση να ξεκαθαρίσει το ερώτημα που έθεσαν γονείς είναι απλό: «Το παιδί αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το σχολείο εν ώρα μαθήματος. Αν του συνέβαινε κάτι ποιος θα είχε την ευθύνη;»

Τι είχε αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφορικά με το ποια δικαιολογητικά θα προσέρχονται οι μαθητές στις σχολικές μονάδες;

Οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός) ή έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου, διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Φωτό αρχείου 

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Anonimos

  Αν δεν ξέρουν οι διευθύνσεις των σχολείων να διαβάζουν τις ΚΥΑ να αλλάξουν δεν είναι ικανοί να οδηγήσουν το σκάφος που ανέλαβαν να διευθύνουν!!!
  Και να μην βάζουν σε άσκοπο τρέξιμο οικογένειες, και μαθητές. Αίσχος

 2. Ανωνιμος

  δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

 3. Telis

  Κάντε και καμιά μήνυση στους υπεύθυνους των γυμνασίων μπας και σφίξουν τίποτα κ….δεν μπορεί ο καθένας να εφαρμόζει ότι θέλει σε βάρος των παιδιών!!!

 4. Kostas Papadopoulos

  Το ποια γυμνάσια είναι αυτά, γιατί δεν τό αναφέρετε? Είναι μυστικό??

 5. Anonimos

  Ποιο να δικαιώσουν; υπάρχει εισαγγελία;
  Υπάρχει Αστυνομία; υπάρχει κράτος; υπάρχουν κρατικό λειτουργοι; ΌΧΙ ΚΑΝΕΝΑΣ όλοι Απώντες!!! Οι σύλλογοι γονέων δεν υπάρχουν Άφαντοι! Μόνο καφέ, τσιγάρο, κους κους, μαλλιά τούρλα, νύχι βαμμένο και ένα κινητό τηλέφωνο με κους κους για τα κερατιάτικα της βρώμικης κοινωνίας.

 6. Νίκος Παλια-ντζής

  Telis, τον πυρετό σου τον μετράς καμιά φορά; Μήνυση σε αυτούς που εφαρμόζουν το νόμο για τη προστασία της δημόσιας υγείας; Άκου εκεί «ο καθένας εφαρμόζει ότι θέλει»! χαχαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.