Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Αλέξης Τσίπρας: Το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στο πλευρό του την εκπρόσωπο του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε δήλωση αποδοχής της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Tην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχωράει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο Μέγαρο. Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκή βούληση. Δεν θα επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μου. Αύριο θα υποδεχτώ τον Μητσοτακη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσω το πολιτικό μου γραφείο όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία με πολιτικό πολιτισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για να το αποτρέψει, εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα που παραδίδουμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε.

Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΖΙΑ. Θα δουλεψουμε σκληρά ώστε η εκλογική ήττα να αποδειχθεί και πρόσκαιρη.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη.

Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα.

Ενα μεγαλο ποσοστό μας δίνει εκ νεου την εμπιστοσύνη του και μας καθιστά τη μεγάλη δυναμη της δημοκρατικης και προοδευτικής παραταξης στο τοπο μας. Είναι εντολή μετάλλαξής μας. Θα δωσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεταχηματιστεί σε μια μεγαλη προοδευτική παραταξη με ευθύνη για το μελλον του τόπου. Από τη θεση που μας όρισε η λαικη ετυμηγορία θα είμαστε εδώ παρόντες και παρούσες για να προστατεύουσουμε τα συμφέροντα.

Θα προετοιμαστούμε να επιστρέψουμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του exit poll έκανε λόγο για σαφές προβάδισμα της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σε ότι αφορά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν για ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις φαίνεται να κερδίζει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στο τόπο μας».

Thetoc.gr 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.