Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Άλλα 4 χαμένα χρόνια για την εφαρμογή του υπάρχοντος σχεδίου πόλης Μύτικα

Άλλα 4 χαμένα χρόνια για την εφαρμογή του υπάρχοντος σχεδίου πόλης Μύτικα

Ο οικισμός του Μύτικα έχει το μεγάλο προνόμιο να διαθέτει σχέδιο πόλης από το 1936, αλλά αυτό που τόσα χρόνια έδειξε να μην διαθέτει, ήταν η πολιτική βούληση των εκάστοτε αιρετών να το εφαρμόσουν και να δώσουν την δυνατότητα στον Μύτικα να αναπτυχθεί.
Οι διάνοιξη των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, που είναι καθαρά θέμα της αιρετής τοπικής διοίκησης, τόσα χρόνια δεν προχώρησε έτσι όπως θα έπρεπε. Σύνταξη πράξεων αναλογισμού και προσκύρωσης σε συνεργασία με την Πολεοδομία, ώστε να διανοιχτούν οι δρόμοι και οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι δεν είδαμε ή για να είμαστε ακριβείς, είδαμε σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Μέχρι και σε περιπτώσεις, όπου συνδημότες μας, οι οποίοι για να λάβουν οικοδομική άδεια και να χτίσουν, παραχώρησαν με συμβολαιογραφική πράξη σε κοινή χρήση μέρος του οικοπέδου τους σε σημείο που διέρχεται δρόμος, ούτε εκεί δεν φροντίσαμε να κάνουμε διάνοιξη.
Η νυν δημοτική αρχή, 4 χρόνια τώρα, δεν προχώρησε ούτε σε μία διάνοιξη δρόμου του υπάρχοντος σχεδίου πόλεως Μύτικα και άλλα 4 χαμένα χρόνια αδράνειας ήρθαν να προστεθούν.
Ας μη μιλήσουμε για την πολύπαθη επέκταση του σχεδίου πόλεως Μύτικα, που ακόμη αναμένουμε να λάβει έγκριση η μελέτη επέκτασης και η πράξη εφαρμογής, που συνέταξαν οι μηχανικοί κύριοι Νικάκης, Πουρνάρας και Μανωλόπουλος και εκκρεμεί από το 1994.
Σε τέτοιες υποθέσεις είναι γνωστό σε όλους, ότι για να τρέξουν πρέπει να ασχοληθείς και να σπρώξεις ποικιλοτρόπως. Σε εμάς, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι κανείς από τους αιρετούς που πέρασαν δεν ασχολείται, τουλάχιστον έτσι όπως θα έπρεπε, για αυτό από το 1994 φτάσαμε στο 2018 (24 χρόνια) και μπορεί να φτάσουμε και στο 2078 και ακόμη η έγκριση της μελέτης να εκκρεμεί.
Τα σοβαρά θέματα του Μύτικα, που ουδείς όπως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ασχολείται ως πρέπει και τον κρατούν καθηλωμένο στην υποανάπτυξη και στη μιζέρια.

http://mytikaspress.blogspot.com/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.