Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Η αλλαγή έρχεται από το παρελθόν

Η αλλαγή έρχεται από το παρελθόν

anakainisi
Σκέφτεστε να κάνετε μία ανακαίνιση στην επιχείρηση σας όμως σίγουρα δεν συλλογιστήκατε να επιστρέψετε στα παλιά .Το μοντέρνο ρετρό είναι μία τάση που στην γενικότερη διάθεση του vintage έχει αρχίσει να δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο της αρχιτεκτονικής. Βασίζεται στα γεωμετρικά μεγάλα σχέδια και στα έντονα χρώματα των δεκαετιών του 1980 και 1990 . Θυμίζει λίγο γραφείο και παλιούς υπολογιστές κάνοντας μας να νοσταλγούμε τα παιδικά μας χρόνια. Η εκδίκηση των «φυτών» μας χτυπάει την πόρτα της επιχείρησής μας και μόνο επικερδής θα φανεί.

Η εγκατάσταση φώτων και ταμπέλες με νέον είναι μια αρχική κίνηση ματ. Έπειτα ένας καναπές ή καρέκλες με γκρι, σκούρο μπλε βελούδινο μποκάρ υφάσματα και μικρά σχέδια ή σε έντονα χρώματα π.χ. φούξια . Οι αφίσες από αναφορές παλιών ταινιών θα δώσουν την ρετρό αίσθηση που αναζητάτε. Άλλη μία πρόταση ήταν να στραφείτε προς τα τεχνολογικά και μουσικά επιτεύγματα της εποχής ,πίνακες με pixels ,διαφημιστικά παλαιών παιχνιδιών και δίσκοι βινυλίων θα δώσουν μια ζεστή και νεανική αισθητική στο χώρο σας. Φωτιστικά περίεργα και σε έντονα χρώματα θα άλλαζε το χώρο του καφέ , κομμωτηρίου ή κλαμπ σας . Η χρωματική παλέτα στους τείχους μπορεί να είναι διαφέρει ανάλογα με την επίπλωσή σας . Γενικά πρέπει να σκεφτείτε ταινίες όπως το Back to the Future και στο γεγονός ότι όλοι πιστεύαν ότι το 2000 θα οδηγάμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και έτσι θα αντιληφθείτε το φουτουριστικό στυλ των ‘80s.

Το ρετρό στυλ μπορεί να φανεί ξεπερασμένο ή κακόγουστο για αυτό θα ήταν σώφρων να συμβουλευτείτε ένα διακοσμητή προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή . Πολλοί άνθρωποι απλά δεν το καταλαβαίνουν αλλά κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφός και στους χώρους της διακόσμησης αλλά και στα ιντερνετικά κατατόπια .Δεν είναι τυχαία η εμμονή των προσωπικοτήτων του διαδικτύου αλλά και των εναλλακτικών της μόδας που επιλέγουν να αναπαράγουν αλλά και να τροποποιήσουν στα μέτρα τους το τρέντ αυτό . Το μοντέρνο ρετρό έχει κάνει αρκετό θόρυβο στο εξωτερικό και κάνει σιγά σιγά τα δειλά βήματα του στην χώρα μας.

Συμπερασματικά το στυλ αυτό είναι για έναν επαγγελματικό χώρο που θέλετε να το κάνετε να ξεχωρίσει . Εάν συνεργάζεστε με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να μην εκτιμήσουν ιδιαίτερα αυτή τη προσπάθεια αλλά εάν στοχεύετε σε ένα πιο νεανικό κοινό η διακόσμηση σας θα μαγνητίσει όλο και περισσότερους πελάτες .Δεν χωρούν ημίμετρα στην εποχή της τέκνο μουσικής , της τεχνολογικής άνθησης και στα θεμέλια της ποπ κουλτούρας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η πρόκληση και το θάρρος είναι αυτά που θα αναδείξουν την επιχείρηση σας μέσα από τόσες άλλες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.