Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Αλλαγή ρεπερτορίου από την κρεολίνη στη ναφθαλίνη στην Κατούνα!

Αλλαγή ρεπερτορίου από την κρεολίνη στη ναφθαλίνη στην Κατούνα!

Έφτασε και η αγαπημένη εποχή του χρόνου για τα σχολεία μας! Καθώς οι πρώτες «καταλήψεις»(κουβέντα να γίνεται) δεν έχουν πλέον μεγάλη πέραση και τα «σιδεράκια» στις κλειδαριές των τάξεων μπαίνουν μόνο σποραδικά, τελευταίο αποκούμπι για κοπάνα είναι τα… χημικά σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Η εποχή πριν την 28η Οκτωβρίου παραδοσιακά καλύπτεται με διάφορες ουσίες που πέφτουν στις αίθουσες για να μην γίνεται μάθημα, όπως το ίδιο συμβαίνει και στην… αναμονή των Χριστουγέννων. Κάποιες «αντράλες» χρειάζονται γύρω από τις 17 Νοέμβρη αλλά και στις αρχές Δεκεμβρίου για να τσουλήσει ο καιρός!

Κάπως έτσι είχαμε το πρώτο σχολείο κλειστό από τέτοιο θέμα χθες, στην Κατούνα αυτή τη φορά. Ένα καινούριο στοιχείο, που δείχνει και την υποχώρηση της ζωικής παραγωγής στα μέρη μας είναι πως αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε κρεολίνη αλλά ναφθαλίνη. Σπάει μια… παράδοση δηλαδή, αφού σε Κατούνα, Βόνιτσα και Αμφιλοχία η κρεολίνη έχει πέραση!

Από ένα φάρμακο για τα μικρόβια στα ζώα που βρωμοκοπάει, με λίγα λόγια, περάσαμε σε ένα χημικό με το οποίο την πατάς αν είσαι αλλεργικός. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για υποβάθμιση αλλά είναι μια σαφής αλλαγή ρεπερτορίου. Όπως αλλαγή ρεπερτορίου είναι ότι πιάστηκαν και άμεσα οι φερόμενοι ως δράστες νεαροί.

Πάντως, εμείς τρολάρουμε αλλά δεν έχει πλάκα ότι δυο κορίτσια πήγαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Σε τελική ανάλυση, το πιο τίμιο θα ήταν όποιος δεν θέλει μάθημα να φεύγει, να παίρνει τις απουσίες του και να αφήνει τους υπόλοιπους ήσυχους…

 

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.