Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Αλλάζουν και το 50ευρω -Στις 5 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το νέο χαρτονόμισμα

Αλλάζουν και το 50ευρω -Στις 5 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το νέο χαρτονόμισμα

50eyro-ekt-708Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ θα παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 5 Ιουλίου και θα τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017.
Πρόσφατα, η ΕΚΤ υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων καθώς και άλλα μηχανήματα που δέχονται χαρτονομίσματα, θα είναι συμβατά με το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ.
«Εμείς, το ευρωσύστημα και οι συνεργάτες μας από τους ενδιαφερόμενους κλάδους, έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα τραπεζογραμμάτιά τους παντού, χωρίς προβλήματα, από την ημερομηνία που αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία», σημείωσε σχετικά, ο επικεφαλής της διεύθυνσης τραπεζογραμματίων της ΕΚΤ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των τραπεζογραμματίων ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία, πάνω από 8 δισεκατομμύρια – περίπου 45% – είναι αξίας των 50 ευρώ.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.