Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Η άλλη άποψη για τον 10ο Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αγρινίου κ.Χρήστος Κορδολαίμης καταθέτει την άποψη του για τη διοργάνωση του 10ο Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης».

Η άλλη άποψη για τον 10ο Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

Πώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει αυτά που αναφέρει για τον 10ο επετειακό Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» ο κ. Αντιδήμαρχος αθλητισμού; Ας τα πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα.
Λέει: Οι προηγούμενοι είχαν γύρω στους 300 δρομείς στον ημιμαραθώνιο με 30000 ευρώ.
Στα έξοδα περιλαμβάνονταν η δωρεάν διαμονή, η δωρεάν μετακίνηση, η δωρεάν διατροφή και 5600 ευρώ για τα έπαθλα των νικητών, δηλαδή περισσότερα από τα μισά χρήματα πήγαιναν σε αυτές τις παροχές. Φέτος με 15000 ευρώ συν γύρω στις 4000 ευρώ που ήταν τα χρήματα από την εισφορά των 8 ευρώ του κάθε δρομέα, δεν εξασφαλίστηκε τίποτα από τα παραπάνω και έτρεξαν 192 αθλητές. Το πιο παράδοξο είναι ότι την Κυριακή, μετά τους αγώνες, δήλωνε στα ΜΜΕ ότι έτρεξαν 700 δρομείς, σήμερα ότι είχαν δηλώσει 600 και τελικά ήταν 500. Γνωρίζει ο κ.Αντιδήμαρχος πόσοι αθλητές μετέχουν τα τελευταία δύο-τρία χρόνια σε αντίστοιχους αγώνες σε άλλες πόλεις; (τουλάχιστον τριπλάσιοι!!)
Λέει: Η διαδρομή ήταν επίσημη, ενώ οι προηγούμενοι δεν την είχαν μετρημένη σωστά.
Αλήθεια σήμερα ανέλαβαν την εξουσία; τους δύο τελευταίους αγώνες άλλοι τους κάνανε; Γιατί δεν την είχαν μετρήσει από το 2015; Όμως φέτος, ενώ ή διαδρομή ήταν μεγαλύτερη από τις άλλες φορές, τα σηματοδοτούμενα χιλιόμετρα ήταν στα σημεία της παλιάς διαδρομής, με αποτέλεσμα οι δρομείς να μπερδεύονται, αφού οι αποστάσεις των χιλιομέτρων δεν ήταν σωστές. Αυτή είναι η χειρότερη μεταχείριση για τους αθλητές που αγωνίζονται σε ένα τόσο επίπονο αγώνισμα και έρχονται για να τιμήσουν την πόλη μας και τη μνήμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου.
Λέει: Φέτος ο ΣΕΓΑΣ ήταν συνδιοργανωτής και ο ημιμαραθώνιος στο καλεντάρι τηςIAAF.
Παλιότερα o ΣΕΓΑΣ δεν ήταν συνδιοργανωτής; Και μάλιστα τότε συμμετείχαν οι καλύτεροι έλληνες αθλητές στις αποστάσεις. Ενώ, εσείς κ. αντιδήμαρχε πέρυσι κατηγορούσατε τον ΣΕΓΑΣ ότι δε σας υποστηρίζει και ότι δε σέβεται τον Μιχάλη Κούση και φέτος για πρώτη! φορά αναβαθμίστηκε η διοργάνωση; κ. Αντιδήμαρχε κάνατε τον κόπο να δείτε αν ο ΣΕΓΑΣ είχε καμία αναφορά για τον αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα του; ή τουλάχιστον τον είχε βάλει στο αγωνιστικό του πρόγραμμα; Και αν δεν το είχε πράξει, γιατί εσείς ή οι συνεργάτες σας δεν επικοινώνησαν με τον ΣΕΓΑΣ να κάνει τη σχετική αναφορά του στον αγώνα. Όσο για την ΙΑΑFπου αναφέρατε ότι μπήκε ο ημιμαραθώνιος στο καλεντάρι της, γνωρίζετε ότι οι αγώνες χαρακτηρίζονται διεθνείς, όταν μετέχουν ξένοι αθλητές. Βέβαια, όταν αναλάβατε, είχατε δηλώσει ότι θα κάνετε τον αγώνα διεθνή.
Λέει: Στον αγώνα των 1000μ. συμμετείχαν περίπου 1000 μαθητές (για τους οποίους δεν υπάρχουν πουθενά αποτελέσματα) και έδωσαν νότα αισιοδοξίας.
Με ποιο τρόπο επιβραβεύσατε αυτή την προσπάθεια; Δίνοντάς τους περυσινά μετάλλια;
Λέει: Την ευθύνη του λάθους των μεταλλίων την είχε η εταιρεία που τα κατασκεύασε.
Δηλαδή εσείς τα δώσατε στα παιδάκια από το κουτί; Κανένας από εσάς ή από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής δεν τα έλεγξε, ούτε και από περιέργεια δεν είδε εάν τηρούν τις προδιαγραφές, που είχατε θέσει; Ή το είδατε και τα δώσατε και τώρα δεν θα τα πληρώσετε, αφού φταίει η εταιρεία;
Λέει: Κακώς διαμαρτύρεται ο κ. Κακαρέλης γιατί το Kick-Boxing δεν είναι ολυμπιακό άθλημα και για αυτό δε το βραβεύσαμε.
Κύριε Αντιδήμαρχε, το σκάκι που βραβεύσατε είναι ολυμπιακό άθλημα; Μήπως εισάγετε νέα ολυμπιακά αθλήματα;
Η ειλικρινής αυτοκριτική είναι πιο έντιμη ενέργεια από το να θεωρούμε τους συμπολίτες μας άσχετους και ανίδεους.

ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Παρατηρητής

  Πολύ καλή και σωστή τοποθέτηση κ. Κορδολαίμη, η άποψή σας για τον Ημιμαραθώνιο. Προς στιγμή πίστευα ότι δεν υπήρχε αντιπολίτευση στο Δήμο Αγρινίου.Συγχαρητήρια!!!!

 2. Σκακιστής

  Αγαπητέ κύριε,
  αφού δεν το γνωρίζετε ας σας ενημερώσω ότι το σκακι είναι Ολυμπιακό άθλημα, πνευματικό φυσικά, και ήδη απο το 1927 διεξάγεται η Ολυμπιάδα σκακιού. Είναι πράγματι λυπηρό που και εσείς, αλλά και κάποιοι αγρινιωτες δημοσιογράφοι επειδή δεν βράβευσε ο δημος τον αθλητή του kick boxing τα βάλατε με το σκακι.

 3. μολ

  Κύριε Κορδολαίμη είμαι σίγουρος ότι εκεί στο δημοτικό συμβούλιο και οι μεν και οι δεν , κανένας σας δεν ξέρει ποιος ήταν ο Μιχάλης Κούσης. Μην εκμεταλεύεστε το όνομά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.