Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Η άλλη άποψη: “Έτσι όπως δουλεύουμε πλέον καλύτερα να μας έκλειναν κι εμάς”

Η άλλη άποψη: “Έτσι όπως δουλεύουμε πλέον καλύτερα να μας έκλειναν κι εμάς”


Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανακουφίστηκαν με τον νέο διαχωρισμό σε ζώνες για τον covid-19 που έγινε και θα ισχύσει από την Τρίτη. Μπαρ και καφέ είναι η ίσως η μόνη μαζική μικροεπιχειρηματικότητα που υπάρχει στο Αγρίνιο. Θα ήταν πλήγμα να είναι όλα κλειστά. Συμφωνούν όλοι; Όχι ακριβώς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως όπως έχει καταντήσει ειδικά η νυχτερινή έξοδος δεν βγαίνει τίποτε και ίσως θα ήταν ανακουφιστικό να κλείσουν κι εδώ τα μαγαζιά πλην του ντελίβερι. Σίγουρα δεν συμφωνούν 3-4 στέκια που έχουν σταθερά κόσμο ή τα εκατοντάδες καφενεία και μικρά καφέ που έχουν ανοίξει κυριολεκτικά για ένα μεροκάματο. Τι λένε όμως όσοι δεν βγάζουν πέρα υποχρεώσεις, ρεύμα, ασφάλιση κλπ;

“Όπως έχει γίνει δεν μπορούμε να πληρώσουμε τίποτε. Το βράδυ όταν έχουμε κάποια κίνηση διώχνουμε τον κόσμο, ε, μετά μια-δυο φορές δεν ξανάρχεται. Το ποτό ακόμα και των τακτικών θαμώνων έχει πέσει κάτω από το μισό. Ο καφές έχει διασπορά σε τόσα μαγαζιά. Τι να βγει; Πως θα πληρωθούν τόσα πράγματα. Χίλιες φορές καλύτερα να κλείναμε ένα μήνα και να παίρναμε κάποια βοήθεια και εμείς και οι εργαζόμενοί μας, Ακούγεται άσχημο, δείχνει παθογένεια αλλά αυτό το λένε στα κρυφά πολλοί συνάδελφοι συν τους εργαζόμενους που είναι κι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Συν τους ελέγχους που θα μας φέρουν και παραβάσεις, αυτό πού το πας;”.

Αυτό μας είπε ιδιοκτήτης καφέ στο κέντρο και δεν μπορεί να τον αδικήσει κανείς. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα σε έναν κλάδο που δεν μπήκαν και ποτέ κανόνες και υπάρχει ήδη αθέμιτος-κι επικίνδυνος-ανταγωνισμός.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.