Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Αλλοιώνοντας κείμενο στις εξετάσεις για να μην θιγούν οι κυβερνήτες

Αλλοιώνοντας κείμενο στις εξετάσεις για να μην θιγούν οι κυβερνήτες

Θεοτοκάς

Ποιος να το πίστευε ότι θα άλλαζε στις εξετάσεις κείμενο του Θεοτοκά για να μην γίνουν κακοί συνειρμοί; Και μάλιστα ελάχιστοι θα ασχολούνταν με την ανηθικότητα μιας τέτοια πράξης;

Όπως γράφτηκε σήμερα στον… πρώην δοσιλογικό Τύπο,  δόθηκε αλλοιωμένο στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά… από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956 με τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του.

Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό». Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους στο σημείο αυτό αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Κοινώς, το «κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός» έγινε «κακός επιστήμονας»! Λογικό είναι. Τι πιο εύκολο από έναν κακό επιστήμονα στην Ελλάδα, έτσι κι αλλιώς δεν θα παρεξηγηθεί κανείς. Αν ο επιστήμονας είναι κακός θα πάει στο Δημόσιο όπου το Σύνταγμα θα τον καλύπτει και οι συνδικαλιστές δεν θα επιτρέπουν κανενός είδους αξιολόγηση ώστε να χαθεί η θεσούλα.

Τώρα το θέμα είναι αν αυτό έγινε για να μην γράψουν τα παιδιά για κάποιον κακό πρωθυπουργό, ονόματα δεν λέμε. Και καλά ο κακός πρωθυπουργός αλλά ο κουφός πρύτανης; Μα τους πρυτάνεις τους χτίζουμε κανονικά, τους πετάμε σκουπίδια στο γραφείο! Γιατί να αλλάξει; Δεν το καταλαβαίνω.

Πάντως όλα αυτά, μαζί και η διασκευή στον Θεοτοκά, είναι απλό πρελούδιο των αλλαγών που θα επιφέρει η επαναφορά της Παιδεία στη δεκαετία του ’80. Απλώς νομίζαμε ότι θα μας γεμίσουν με «νεωτερισμούς» και «προοδευτικότητες» ενώ αποφάσισαν κάποιοι να αλλάξουν και όσα ειπώθηκαν παλιά! Αλλά αυτό είναι απάτη. Μια ακόμη.

Όπως  γράφτηκε κάπου, αυτά συμβαίνουν όταν θεωρείς(σωστά)πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν πρέπει να σε κάνει να ντρέπεσαι αλλά να είσαι υπερήφανος όμως, την ίδια στιγμή, πιστεύεις πως η αριστεία είναι ρετσινιά…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. CHRISTOS

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΤΑΙΕΙ….΄΄ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΑΚΑ-ΤΑΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑ-Λ-ΚΑ΄΄ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΛΙΑ.

 2. Άκης Ροδίτης

  Για το τροχαιο στην Αμφιλοχια δεν φταιει η κυβερνηση! Για ολα τα υπολοιπα ομως φταει!

  Υ.Γ. Ελα ν α μας δειξεις τη χουφτα σου…

 3. CHRISTOS

  ΕΣΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΧΟΥΦΤΑ ΣΟΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΕ-ΠΑΙΚΤΗΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.