Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Αλλοδαποί παράνομοι ψαράδες στον Αμβρακικό και… Βεροιώτες κλέφτες στην Αμφιλοχία!

Εντύπωση έκανε στην στήλη ότι μια 29χρονη από την… Βέροια μπούκαρε σε χωριό της Αμφιλοχίας και έκλεψε 1600 ευρώ από έναν συμπατριώτη μας(με την ευρεία έννοια).

Είχε λέει και συνεργούς και δεν έχουμε καταλάβει αν ως περαστική ξάφριζε κόσμο, αν είχε έρθει από μακριά για να μαζέψει ό, τι μπορέσει ή αν είχε κάποια δουλειά στην περιοχή και… παρεμπιπτόντως έκανε και μια μπούκα.

Προκαλεί εντύπωση το πώς άνθρωποι από άλλα μέρη- και άλλες χώρες- περιδιαβαίνουν πια την ελληνική επαρχία και βουτάνε ό,τι βρουν. Να, δεν βγαίνει από το μυαλό μας από το πρωί ότι οι Βονιτσάνοι ψαράδες έκαναν μια σοβαρή καταγγελία πως οργανωμένες μαφίες ψαρεύουν με παράνομες τράτες και δεν αφήνουν στον βυθό του Αμβρακικού τίποτε!

Είναι εκπληκτικό αλλά οι Βονιτσάνοι λένε πως 30(!) παράνομα σκάφη κάθε βράδυ(!) δεν αφήνουν κολυμπηθρόξυλο και τα πληρώματά τους είναι Γεωργιανοί και Αλβανοί! Συγγνώμη για την πολιτικά μη ορθή παρατήρηση αλλά μήπως υπάρχει κανένας Γιαπωνέζος της Γιακούζα να μας πάρει την γαρίδα και να μας αφήσει νεκρό τον Αμβρακικό;

Το να έρχεται κάποια από την Βέροια για να κλέψει στην Αμφιλοχία είναι εξίσου παράξενο να ξέρουν οι ψαράδες για αλβανική και γεωργιανή μαφία στο ψάρεμα και να μην υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος.

Θα μου πεις, τι να κάνεις, να κοιτάς τις πινακίδες του καθενός από πού έχει έρθει και να τον ρωτάς μήπως έχει στο νου του κάτι κακό; Μα δεν είμαστε στο Σιδηρούν Παραπέτασμα ώστε να πρέπει να πάρεις άδεια από τις αρχές για να πας από νομό σε νομό.

Σωστά, αλλά ίσως αν γίνουμε λίγο περισσότερο καχύποπτοι και λίγο λιγότερο πολιτικά ορθοί να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν ένα βανάκι με κρεμασμένους από παντού διάφορους τύπους συχνά μπορεί να μην μεταφέρει τουρίστες… Τέτοια βανάκια, για παράδειγμα, στο Αγρίνιο έχει πολλά, ειδικά κάποιες συγκεκριμένες μέρες.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. καχύποπτος

    Εδώ παίρνεις τηλέφωνο νύχτα σε αστυνομικό τμήμα (από αυτά που οι συνδικαλιστές κηφήνες και οι τοπικοί κοτζαμπάσηδες έκαναν “αγώνα” να μην κλείσουν) και μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιάς αστυνομικής διεύθυνσης το “100” έχει αρμοδιότητα … έχει βγει ο ήλιος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.