Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Αλλού τον έψαχναν κι αλλού ήταν ο σταυρός στην λίμνη Στράτου!

Αλλού τον έψαχναν κι αλλού ήταν ο σταυρός στην λίμνη Στράτου!

Μπορεί να φύσαγε μανιασμένα σήμερα στον Αγιασμό των Υδάτων στην λίμνη Στράτου, στον χώρο της πίστας του σκι, όμως δεν έλειψαν οι τολμηροί που έπεσαν μέσα στο νερό για να πιάσουν τον σταυρό και χαρά στο κουράγιο τους!

Ο πάτερ που έκανε την λειτουργία επεσήμανε το πολύ κρύο και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να μην αργήσει το μυστήριο σκεφτόμενος και τους νεαρούς που θα έπεφταν στο νερό.

Το χαριτωμένο επεισόδιο ήρθε όταν όλοι οι τολμηροί βουτηχτές έπεσαν προς μία κατεύθυνση στο νερό, προς το αριστερό μέρος από την εξέδρα όπου έγινε η ρίψη ενώ ο σταυρός είχε φύγει προς τα δεξιά αυτής.

Με τον πάτερ και τον κόσμο να φωνάζουν «προς τα δεξιά είναι, προς τα δεξιά» δεν φαινόταν κατορθωτό να δουν οι πιστοί πού ακριβώς είναι ο σταυρός και το κρύο όλο και μεγάλωνε…

Τελικά ένας εξ αυτών αποφάσισε να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση κάνοντας και μια κίνηση κάπως σαν «εγώ πάω προς τα έξω»… Και, ω του θαύματος, έπεσε ενώ κατευθυνόταν έξω από το νερό ακριβώς πάνω στο σημείο που ήταν ο σταυρός και δεν έβλεπαν οι υπόλοιποι!

Τέλος καλό όλα καλά δηλαδή, τηρήθηκε και το έθιμο. Όχι τίποτε άλλο, θα ήταν μεγάλο κρίμα να «φάνε» τέτοιον αέρα και τόσο κρύο οι ηρωικοί βουτηχτές πιστοί τσάμπα και βερεσέ…

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.