Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Η Αμαλιάδα «υποδέχεται» τον Μ. Αγιομυργιαννάκη – Μια πολύ δύσκολη ημέρα για την Ηλεία

Η Αμαλιάδα «υποδέχεται» τον Μ. Αγιομυργιαννάκη – Μια πολύ δύσκολη ημέρα για την Ηλεία

Μόνο το συγγενικό περιβάλλον του Μ. Αγιομυργιαννάκη θα βρίσκεται αύριο το μεσημέρι στην κηδεία του, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου.

Ο τόπος που ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γνώρισε, αγάπησε, πρόσφερε, θα τον υποδεχτεί αύριο για ένα θλιβερό καθήκον, να του πει το τελευταίο «αντίο». Και πιο θλιβερό γίνεται, γιατί ο κόσμος, οι συμπολίτες του, οι φίλοι του, δεν θα μπορούν να βρεθούν κοντά στη σορό του, δίπλα στο φέρετρο για λόγους ασφαλείας, παρά μόνο το στενό συγγενικό του περιβάλλον.

Αύριο, λοιπόν, στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του περιφερειακού συμβούλου από την Αμαλιάδα Μανώλη Αγιομυργιαννακη, του πρώτου Έλληνα που έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό στη χώρα μας.

Χθες το πρωί, δόθηκε η άδεια από την Μητρόπολη Ηλείας για την τέλεση της κηδείας, στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα.

Η σορός του αγαπητού σε όλους Μανώλη Αγιομυργιαννάκη θα παραληφθεί από το νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου αύριο το πρωί από γραφείο τελετών της Αμαλιάδας, που ήδη ο υπεύθυνος έχει λάβει σαφείς οδηγίες από την Τετάρτη για τον τρόπο μεταφοράς και ταφής, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος μόλυνσης.

Χθες νωρίς το πρωί, βγήκε το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εξέτασης των παιδιών του άτυχου 66χρονου, το οποίο είναι αρνητικό. Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα τα τρία παιδιά του να μπορέσουν τελικά να αποχαιρετήσουν τον πατέρα τους.

Το σφραγισμένο φέρετρο θα φτάσει 2 λεπτά πριν την έναρξη της κηδείας στον Άγιο Αθανάσιο και εντός του ναού θα βρίσκονται μόνο οι στενοί του συγγενείς.

Το σίγουρο είναι, ότι αρκετός κόσμος θα θέλει να βρεθεί έξω από τον ιερό ναό, στην πλατεία της πόλης, για να τιμήσει και να αποχαιρετήσει έστω από απόσταση έναν άνθρωπο που αγωνίζονταν με ανιδιοτέλεια για την Αμαλιάδα, για την Ηλεία ως καθηγητής, ως αιρετός, ως ένα αναπόσπαστο «κομμάτι» της πόλης, που όταν ήρθε από την Κρήτη «ρίζωσε» μέχρι τον πρόωρο και τραγικό χαμό του. Τα μέτρα όμως που είναι σε ισχύ για την μη συνάθροιση κόσμου, καθιστούν δύσκολο έως αδύνατο ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Πηγή: patrisnews.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.