Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Άμεσα- και χωρίς τις σημειώσεις του- τα μηνύματα του  Ν. Φαρμάκη

Άμεσα- και χωρίς τις σημειώσεις του- τα μηνύματα του  Ν. Φαρμάκη

Παρότι είχε μπροστά του σημειώσεις ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στο Αγρίνιο προτίμησε να μιλήσει από στήθους. «Προτιμώ να μιλήσω σαν να είμαστε μια οικογένεια και να μην χρησιμοποιήσω αυτά που έχω μπροστά μου», εξήγησε.

Δεν χαρίστηκε στις διαπιστώσεις του, αφού τόνισε πως «ο σκοπός τέτοιων συνεδριάσεων δεν είναι να χαϊδεύουμε αυτιά αλλά ο καθένας από τον ρόλο που έχει να εστιάσει στις δικές του επιδόσεις, για να αλλάξουν τα πράγματα στην περιοχή». Δύο σημαντικές αναφορές του, πάντως,  έκαναν εντύπωση.

Η μία ήταν για το Επιχειρηματικό Πάρκο που είναι στα σκαριά για το Αγρίνιο. Ο Ν. Φαρμάκης ήταν σαφής πως το θέμα προχωρά, η Περιφέρεια δεν περιμένει κινήσεις άλλων, όμως υπάρχει ανάγκη για χαρτογράφηση της περιοχής που έχει προκριθεί μέχρι στιγμής. Αυτό πρέπει να γίνει, όπως εξήγησε, για να μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα όσοι ασχολούνται, για παράδειγμα για το αν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα από τα 250 στρέμματα που προβλέπονται.

Με λίγα λόγια, ο Ν. Φαρμάκης επεσήμανε ότι το θέμα προχωρά αλλά δεν απομένει μια υπογραφή από το υπουργείο για να τελειώσει και τυπικά το θέμα, χρειάζεται επιμονή και δουλειά.

Ομοίως δεν μάσησε τα λόγια του και στο θέμα της περίφημης «ταυτότητας» της Περιφέρειας. «Ποιο είναι το brand name που έχουμε φτιάξει τόσα χρόνια για την Περιφέρειά μας; Εγώ ως πολιτικός, οι θεσμικοί από την δική του θέση, όλοι. Υπάρχει δίπλα μας η αναγνωρίσιμη Ήπειρος και η αναγνωρίσιμη Πελοπόννησος. Εμείς πώς έχουμε προβάλλει την ταυτότητα μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας; Πως θα μας αναζητήσουν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ως ενιαία περιοχή;», αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.