Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Αμφιλοχία: ΙΕΚ γαλακτοκομίας και τυροκομίας ζητάει η “Κίνηση Ενεργών Πολιτών”

Αμφιλοχία: ΙΕΚ γαλακτοκομίας και τυροκομίας ζητάει η “Κίνηση Ενεργών Πολιτών”

kinisi energon politon amfiloxias
Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την Ανατροπή και την Αναγέννηση» κ. Ευάγγελος Τσούκας έκανε την εξής δήλωση για την αναγκαιότητα δημιουργίας ΙΕΚ γαλακτοκομίας και τυροκομίας στο Δήμο Αμφιλοχίας, στο χώρο του πρώην Γυμνασίου Σαρδινίων. Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

1. Ο νομός Αιτ/νιας διαθέτει περίπου το 10% του ζωϊκού κεφαλαίου της χώρας σε αιγοπρόβατα και το 6% σε βοοειδή. Ειδικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα του Δήμου Αμφιλοχίας κατέχουν περίοπτη θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά αποτελώντας βασική συνιστώσα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας.

2. Υπάρχει το ΦΕΚ 945/2014 με ημερομηνία 7 Απριλίου 2014 και οι αντίστοιχες κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την δημιουργία του ΙΕΚ στην Αμφιλοχία. Ως δημοτική παράταξη ήρθαμε σε επαφή το προηγούμενο διάστημα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες και με τον Γ.Γ της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας κ. Παυσανία Παπαγεωργίου και έχουμε την διαβεβαίωση ότι αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία και θα προχωρήσει.

3. Είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής Αμφιλοχίας, που υπάρχει αυτή η ατολμία και η έλλειψη συναίνεσης στην αιτιολογημένη πρότασή μας για το καλό του Δήμου μας. Καλούμε την δημοτική αρχή να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί να υποβληθεί το αίτημα της δημιουργίας του ΙΕΚ γαλακτοκομίας και τυροκομίας στα αρμόδια υπουργεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.